Nieuws

Kalender

27 september

Clubkampioenschappen

 

Meer »

Prikbord

  • Geen berichten om weer te geven.

Jurycursus voor ouders en atleten

Op zaterdag 17 en 31 maart 2012 van 10.00 tot 16.00 uur organiseert Phoenix in samenwerking met de Atletiekunie een cursus jurylid algemeen. De cursus zal plaatsvinden op de vernieuwde Atletiekbaan Maarschalkerweerd, Mytylweg 79 in Utrecht. Cursisten kunnen zich inschrijven tot en met 26 februari middels de volgende link http://www.atletiekunie.nl/index.php?page=119 Indien men geen bondsnummer heeft 6 x 0 intypen. De cursus is toegankelijk voor personen geboren in 1996 of eerder. Eventuele vragen kunnen gesteld worden aan Iris Kamp via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Er zijn geen kosten aan verbonden en Phoenix vraagt als tegenprestatie dat je enkele keren per jaar jureert bij een wedstrijd. Wat daar leuk aan is wordt hieronder beschreven door de moeder van een D-junior, die toen haar dochter bij de pupillen begon bij Phoenix, ook deze cursus heeft gedaan.

 

Pietermr_20090118_114101Oproep van Marjolijn Heemskerk: meld je aan als jury!!!

Hierbij wil ik een oproep doen aan ouders, vooral van pupillen, om je aan te melden bij wedstrijden als juryhulp. Of om – nog beter – een jurycursus te doen, als die aangeboden wordt. Want een wedstrijd kan niet gehouden worden zonder de inzet van vrijwilligers zoals jij en ik! En als je toch de hele of de halve dag meegaat naar een wedstrijd, dan kun je net zo goed iets doen: jureren!

Je bent er toch

Dat was ook mijn idee toen ik me een aantal jaar geleden opgaf voor de jurycursus algemeen. Zo deed ik een snelle theoretische basis op, die pas echt van waarde werd in de praktijk. En reken maar dat je inzet gewaardeerd wordt. Want wat je misschien niet weet, is dat elke deelnemende vereniging één of meer juryleden hoort te leveren bij een wedstrijd. Inmiddels zijn mijn kinderen (en die van mijn medejuryleden bij Phoenix) allemaal junior, en ontstaat er een groot tekort aan juryleden die zich bij de pupillenwedstrijden willen inzetten. Daarom zet ik de voordelen nog even op een rij.

 

marjoleinmr_20070922_1516022Jureren is leuk!

Je leert de kinderen kennen, ziet wat er allemaal bij een wedstrijd komt kijken én je hoeft nooit meer zelf koffie en een lunchpakket mee te nemen… Bovendien mag je je gelegitimeerd in de zaal of op de baan begeven. Je komt alleen niet meer toe aan de zaterdagkrant en hebt de hele week na een wedstrijd ongenadige spierpijn in je benen van het vele bukken om te meten. Maar daar staat heel wat tegenover. Je bent van heel dichtbij getuige van de spanning (gaat hij/zij deze hoogte halen?), je leert scherp te kijken (waar was die afzet precies?) én je maakt vele nieuwe PR’s (ook die van je eigen kinderen) van heel dichtbij mee!

 

 

 

REACTIE van trainster Miriam (alleen te zien als je ingelogd bent,.. vandaar even toegevoegd aan het stukje):

 

Lieve ouders,...
Geniet uw kind ook zo van een dag met ons op stap te zijn? Help ons dan gedurende zo'n wedstrijd door een uurtje een jurytaak op je te nemen. Wij als trainers kunnen alleen de kinderen coachen, als de jurytaken ook worden waargenomen.
Met hoe meer juryleden we zijn, hoe kleiner de taak is per jurylid!

Voor elke ouder die deze cursus doet bied ik een zelfgebakken taart aan!
(zo zie je maar hoe belangrijk het (ook voor ons als trainers) is dat zoveel mogelijk ouders dit diploma halen!)
  • No comments found