Nieuws

Kalender

27 september

Clubkampioenschappen

 

Meer »

Prikbord

  • Geen berichten om weer te geven.

Phoenix start trainingen voor kinderen met autisme

Voor kinderen met autisme zijn er weinig passende activiteiten. Om nieuw sport- en beweegaanbod te creëren wordt gestart met een cursus die bestaat uit 10 weken voor kinderen met autisme. De cursus, die  eerder is aangeboden in Woerden, bleek een groot succes te zijn. Alle negen deelnemers zijn na de cursus lid geworden van de atletiekvereniging.

Tijdens de cursus staat sporten uiteraard centraal, maar er is ook aandacht voor sociale vaardigheden, zoals omgaan met winst en verlies, samenwerken, elkaar met respect behandelen en de spelregels naleven. De cursus is geschikt voor kinderen tussen de 8 en 11 jaar met een stoornis in het autistisch spectrum (niet in combinatie met een verstandelijke beperking).

 

Details
De cursus bestaat uit 10 lessen die wekelijks op woensdagmiddag plaatsvinden. Er kunnen maximaal 12  kinderen aan de cursus deelnemen. Als meer kinderen zich aanmelden, wordt bekeken of er nog een cursus wordt gestart. De kosten bedragen €50,- per persoon. De cursus start op woensdag 18 januari 2012. Na de cursus kunnen de kinderen lid worden van de atletiekvereniging Phoenix.


Aanmelden
Deelnemers kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van ‘atletiekcursus’ en ontvangen na de inschrijving meer informatie. 

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact

opnemen met Hendrikjan Heijerman via

telefoon: 030-2840770 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

De cursus is een initiatief van Vereniging Sport Utrecht en wordt gefinancierd door de Gemeente Utrecht vanuit het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen
  • No comments found