Nieuws

Kalender

27 september

Clubkampioenschappen

 

Meer »

Prikbord

  • Geen berichten om weer te geven.

Edwin en Arjan benoemd tot Lid van Verdienste

edwinenarjanOp de Algemene Ledenvergadering zijn Edwin van den Berg en Arjan Pathmamanoharan wegens hun bijzondere en jarenlange inzet voor Phoenix benoemd tot Lid van Verdienste.

 

Edwin is lid sinds 1982, zat van 1991 tot 2001 tien jaar als penningmeester in het bestuur, en was van 2008 tot 2013 bijna vijf jaar voorzitter. Als voorzitter heeft hij met veel inzet en enthousiasme gewerkt aan een vereniging waarin topsport, jeugdatletiek en recreatiesport mooi samengaan, en die daarnaast ook een bredere maatschappelijke functie vervult. Tijdens zijn voorzitterschap heeft Phoenix, als eerste vereniging van Nederland, het predicaat vreedzame vereniging gekregen. Ook was - en is - hij zeer actief als wedstrijdorganisator. Zo was hij onder meer penningmeester van de organisatie van de NK senioren in 2004 en de NK junioren 2007, actief betrokken bij de EYOF in 2013, en voorzitter van de organisatie van de NK masters in 2014. Daarnaast heeft Edwin door de jaren heen nog een groot scala aan andere vrijwilligerstaken vervuld. Bij belangrijke wedstrijden en NK's is hij een graag geziene gast als supporter en fotograaf.

Als mila-atleet heeft Edwin vele aansprekende prestaties neergezet, waaronder meerdere NK medailles. Hij is nog steeds in het bezit van een reeks clubrecords bij M35 en M40 en M45. Zijn inzet, zijn rust, en zijn deskundigheid zijn van onschatbare waarde voor Phoenix, en we hopen natuurlijk dat we daar als club nog lang van mogen profiteren!

 

Arjan is lid geworden in 2000, en is vanaf 2001 actief geweest in verschillende functies binnen de club. Zo heeft hij in 2001 het initiatief genomen voor de Trackmeetings als samenwerkingsverband tussen Phoenix en U-track, en is daar twee jaar organisator van geweest. Verder is hij onder meer actief geweest in de Technische Commissie, en heeft hij de studententak binnen Phoenix verder uitgebouwd en gestructureerd.

 

Maar de grootste verdiensten van Arjan liggen in de periode van krap vier jaar, tussen 2005 en 2009, dat hij voorzitter van Phoenix is geweest. Met zijn tomeloze werkdrift en enthousiasme heeft hij in die jaren een reeks unieke evenementen neergezet als The Night of de 10.000 en het WR Festival, waarvoor hij bij herhaling wereldtoppers naar Utrecht wist te halen. Ook heeft Arjan zich erg ingezet om Phoenix een brede maatschappelijke rol te laten vervullen via projecten als Colour of Athletics. Dat heeft tijdens zijn voorzitterschap onder meer geleid tot de toekenning van de Tolerantieprijs van de stad Utrecht, en tot de verkiezing van Phoenix tot Utrechtse sportvereniging van het jaar in 2008.

 

Met zijn werklust – er wordt wel gezegd dat hij als voorzitter "tien jaar in vier jaar" heeft gepropt - en zijn enthousiasmerende persoonlijkheid heeft Arjan velen binnen en buiten Phoenix zeer geïnspireerd.