Nieuws

Kalender

27 september

Clubkampioenschappen

 

Meer »

Prikbord

  • Geen berichten om weer te geven.

Joost Borm Erelid

Joost BormOp de nieuwjaarsreceptie is Joost Borm wegens zijn uitzonderlijke verdiensten als topsporter, actief clublid en trainer benoemd tot erelid van AV Phoenix. Als middenafstandsloper  heeft Joost in de jaren ‘70 en ‘80 grote successen geboekt. Door een indrukwekkende reeks van NK medailles, nationale records, en ook aansprekende prestaties op internationale toernooien, heeft hij de Phoenix kleuren – en de trainingsmethode van onze oprichter Herman Verheul – veel glans gegeven. Zijn record van 3:38.27 op de 1500m (gelopen op de Memorial Van Damme in 1979, zie dit filmpje van de race) is ook vandaag nog een tijd van wereldniveau.

 

Ook na zijn periode als topsporter heeft hij zich altijd met hart en ziel voor Phoenix ingezet. Van 1991 tot 1996 was hij voorzitter. Inmiddels heeft hij ook een indrukwekkende staat van dienst als mila-trainer. Jaar na jaar en week na week staat hij bij trainingen en wedstrijden langs de baan om zijn atleten te begeleiden en aan te moedigen. Onder zijn hoede weten steeds nieuwe generaties Phoenix-atleten aansprekende prestaties neer te zetten. Last but not least is hij met zijn bedrijf een jarenlange sponsor van het Phoenix topsportplan. Joost, het is geweldig om te merken hoe jouw enthousiasme voor Phoenix en voor de wedstrijdatletiek na al die jaren nog altijd onverminderd groot is, en hoe je nog altijd vol zit met inspirerende ideeën en plannen. Wij hopen daar als club nog héél veel jaren van te mogen profiteren!

 

 

  • Wat een TOP actie! Dit is zo'n enorme aanwinst voor de eregallerij van Phoenix met iemand die zich in zoveel facetten zo ontzettend veel voor de club gegeven heeft! Joost, van harte met deze zeer onderscheiding!

    0 Like