Nieuws

Kalender

27 september

Clubkampioenschappen

 

Meer »

Prikbord

  • Geen berichten om weer te geven.

Predictortest Rio

Hallo atletiekfans,

 

Al sinds 1988 organiseert Ronald van Weele van Hellas een atletiektoto tijdens de grote atletiektoenooien. De eerste keer was het een klein Nederlands onderonsje met slechts 14 deelnemers, maar inmidddels is het uitgegroeid tot een internationaal gebeuren met vorig jaar bij de WK in Peking liefst 440 deelnemers. Het principe is simpel: voorspel de medaillewinnaars en degene die dat het best doet, wint. Er zijn zelfs geldprijzen beschikbaar gesteld, maar zo'n toto maakt vooral het volgen van een toernooi nog interessanter. Stel dat je Dafne Schippers voorspelt als winnares van de 100 meter, dan geeft dat nog net even dat beetje extra spanning aan de wedstrijd, als dat al nodig mocht zijn. Wint ze niet, dan is het dubbel balen, maar andersom werkt het ook: als je Dafne op 2 zet en ze wint, dan is het jammer voor je toto, maar toch ook leuk omdat ze gewonnen heeft.

Direct na elke finale werkt Ronald de stand bij en kun je zien hoeveel je gestegen of gedaald bent in het klassement. Phoenix-deelnemers van vorig jaar waren Bas Jubels, Bart Broex, Chris Daanen, Luc Reij, Juras Huijben, Nida Huijben, Tieme Klinkers, Tim van Enk, Mirthe Muilwijk, Jinke van der Sluis en bovengetekende. Het zou natuurlijk leuk zijn als er dit jaar nog meer Phoenix-leden zouden meedoen. Maakt het nog weer iets interessanter: wie wordt de grootste atletiekkenner van Phoenix?

Op de Atstat-site  kun je een account aanmaken. Dan kun je in het deelnameformulier bij elk onderdeel uit een keuzelijst de atleten kiezen die volgens jou de medailles gaan winnen. Er staan ook links naar sites met seizoenranglijsten zodat je bij twijfel kunt kijken wie dit jaar wat heeft gepresteerd.

 

Geen enkel excuus eigenlijk om niet mee te doen. Om het geld hoef je het ook al niet te laten, want inschrijven is geheel kosteloos. Je hebt nog tot 11 augutus middernacht de tijd om je formulier in te vulen of eventueel te wijzigen.

 

Succes!