Nieuws

Kalender

27 september

Clubkampioenschappen

 

Meer »

Prikbord

  • Geen berichten om weer te geven.

Oud-voorzitter Wim van Teutem overleden

 

Vandaag overleed op vijfenzestig jarige leeftijd onze markante en betrokken oud-voorzitter Wim van Teutem. Wij zijn erg verdrietig.

 

Een slopende ziekte heeft sluipend een onverwoestbare atleet weten in te halen. Nog maar anderhalf jaar geleden vond hij het verstandig om de voorzittershamer over te geven. Niet dat er toen al wat van zijn ziekte te merken was. Wim regelde en stuurde zoals we dat van hem ook op de baan en op de weg gewend waren. Rechttoe rechtaan met af en toe een tactische versnelling om Phoenix de juiste richting te geven. Onder zijn leiding groeide Phoenix verder als sociale vereniging met oog voor individuele prestaties.


En daarenboven was Wim een betrokken Phoeniciër. Als jurylid bij wedstrijden, als motor achter nieuwe fondsenwerving en in de opvang van nieuwe leden. Wie bij Phoenix Wim ontmoette, voelde zich meteen thuis, want Wim was Phoenix.

 

Over z'n topprestaties als atleet was hij bescheiden. Ja, hij had als Master een sub 1:20 op de Halve Marathon gelopen, maar als we hem mochten geloven "kon iedereen dat wel." Bij Phoenix in ieder geval heel weinig lopers. En zo ging Wim ook met z'n ziekte om. Hulde gaf hij aan de artsen, maar zijn keiharde eigen gevecht was net zo gewoon als z'n vele loopjes langs de Kromme Rijn. Dat deed hij met een vanzelfsprekendheid waar hij diep respect mee afdwong. Net als het schrijven van twee boeken.

 

Toch is het overlijden van Wim geen kwestie van winnen of verliezen.  Veel meer het onvermijdelijke waar je je uiteindelijk, na een achtbaan van mogelijkheden, bij neer moet leggen. En in de tussentijd genieten van wat het leven te bieden heeft. Ook bij Phoenix. Zoals Lucas, zijn zoon, het zo treffend zei: "als atleet en voorzitter heeft hij genoten van alles en iedereen om zich heen". Dat hebben wij net zo. Wim heeft Phoenix blijvend verrijkt. Zijn overlijden ontroert ons diep.


We wensen Cathy, Simon, Lucas, familie en vrienden heel veel sterkte toe.

 

Bestuur Phoenix