Nieuws

Kalender

27 september

Clubkampioenschappen

 

Meer »

Prikbord

 • Geen berichten om weer te geven.

Lid van verdienste Frits Gerlach (75) overleden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het bestuur van Phoenix heeft met verdriet kennisgenomen van het overlijden van ons lid van verdienste, Frits Gerlach (75 jaar). Frits was vrij snel na de oprichting van Phoenix lid geworden. In de jaren '60 stond Frits regelmatig in de krant met zijn prestaties op de 800 meter (bv Amsterdams kampioen en PR van 1.54.2) en op de 10.000m (33.31,8). Maar ook het 4*400m clubrecord uit 1962 stond in 1984 met zijn naam nog steeds op de lijst. In 1967 werd Frits derde op de NK 3000 steeple (9.28,8). Frits was een alleskunner (op de 100 meter had hij ook 11.8 staan) en stond er bekend om dat hij voor een goede prestatie echt aangemoedigd moest worden, liefst in natura of een geeltje...

 

Frits was na de viering van het 25-jarig bestaan van Phoenix vrijwilliger geworden en werd voor Phoenix van onschatbare waarde. Zo was hij jarenlang de drijvende kracht achter de Maliebaanloop en de ontelbare Berekuillopen. Met zijn onstuitbaar enthousiasme zorgde hij ervoor dat de Maliebaanloop een hoogtepunt werd op de Utrechtse loopkalender en dat vele lokale sponsoren zich aan het evenement bonden. Door zijn inzet tijdens de maandelijkse Berenkuilloop heeft hij vele Utrechtenaren aan het lopen gekregen.


Samen met zijn vrouw Til, waarvan hij vorig jaar afscheid moest nemen, zorgde hij voor de verspreiding van het Phoentje. Toen Frits in 2009 als eerste Phoenix lid werd benoemd als lid van verdienste kon hij smakelijk vertellen over de vele clubbladen die hij samen met Til door de jaren heen had dichtgeplakt. Daarmee was Frits letterlijk de verbindende factor in de vereniging. Zijn scherpe observaties over de vereniging en de loopevenementen kwamen de ontwikkeling van Phoenix zeker ten goede. Ook daarin zullen wij zijn opgewekte visie zeer missen.
 

Wij wensen zijn zoons Paul en Walter alsook zijn kleinkinderen heel veel sterkte toe.

De plechtigheid voorafgaand aan de crematie vindt maandag 14 mei plaats in Aula 1 van crematorium Daelwijck aan de Floridadreef 7 te Utrecht om 14.00 uur. 
 
Gelegenheid tot condoleren is vrijdag 11 mei van 19.00 – 19.30 uur bij Barbara Uitvaartverzorging aan de Egginklaan 51 te Utrecht.
 • Jouw enthousiasme en optimisme zal ik niet vergeten. Je was er altijd. Ik zal je missen, Frits.

  0 Like
 • Weer een prominent Phoenix lid en waarlijk clubicoon overleden. Verdrietig. Ik herinner me Frits goed van de Maliebaanlopen, waar hij er van vroeg in de ochtend tot het finale opruimen bij was. En altijd met een brede schaterlach. Rust zacht, Frits

  0 Like
 • Shark Speed offers branded bike jackets, bike gear, boots, gloves, helmets & lousy add-ons on line between World. Order now.

  mc hjelmer

  0 Like
 • This is also news and it should be on your website, I received so much help from you, but could not pass by this post 192.168.l.l

  0 Like