Nieuws

Kalender

27 september

Clubkampioenschappen

 

Meer »

Prikbord

  • Geen berichten om weer te geven.

Topsportplan 2014, wij stellen u voor!!

Met trots kunnen we u mededelen dat we ook dit jaar weer een aantal van onze topatleten kunnen ondersteunen via het topsportplan. Met dank aan sponsors, zoals bijvoorbeeld adviesbureau A-advies, is het voor ons mogelijk deze atleten een financiële ondersteuning te bieden in hun weg naar de top. We hebben 3 oude bekende in de personen van Menno, Mariska en Luc. Maar ook drie nieuwe talenten namelijk Marijke, Jeroen en Bas. Ik stel de atleten even kort aan u voor.

Menno Zuidema: Deze specialist op de midden afstanden is inmiddels al een vertrouwd gezicht in ons Topsportplan. Afgelopen jaar had hij groot succes op het Nederlands kampioenschap indoor waar hij 2e werd op de 1500m. Als je meer wil weten over Menno kan je een kijkje nemen op http://www.mennozuidema.nl

Mariska Bun: Richt zich vooral op de korte horden. Afgelopen jaar was ze helaas veel geplaagd door blessures maar desondanks heeft ze wel weer de nodige medailles geoogst op het Nederlands indoor junioren en het Nederlands studenten kampioenschap.

Luc Reij: Luc is met zijn pas 16 jaar de jongste maar loopt wel het langste rond bij Phoenix. Na het doorlopen van de jeugdafdeling heeft hij zich enkele jaren geleden aangesloten bij de trainingsgroep van Henk vd Lans. Al jarenlang zit hij bij de top op de junioren NK’s en haalt hij daar regelmatig medailles en ook titels. Afgelopen jaar is hij met het oog op de EYOF geswitcht van de korte horden naar de lange horden.

Marijke de Visser: Is een midden- en lange afstandsloper. Na een gastlidmaatschap is ze nu al weer een jaartje lid van Phoenix. In dat jaar heeft ze al flink wat clubrecords verpulverd en worden de persoonlijke records aanzienlijk verbeterd. Op de nationale kampioenschappen is ze een vaste waarde in de top 10.

Jeroen Eerden: Deelname aan de Olympische Spelen op de 400mh, dat is de droom van Jeroen. Toen hij met zijn plan bij ons kwam wilden we hem graag steunen. Jeroen heeft als jeugdatleet al laten zien dat hij talent heeft, nu is het zaak om dat uit te bouwen onder de goede begeleiding van zijn trainer Henk vd Lans. Zie ook zijn site: http://jeroeneerden.crowdsport.nl/

Bas Land: Is de laatste aanwinst in de horde groep. Na een periode als gast lid is hij nu volwaardig lid van AV Phoenix. Al regelmatig nam Bas deel aan NK’s voor junioren, voor komend jaar is een finale plaats op het NK senioren zijn doel. Volg hem via http://www.basland.nl/.

Jeroen en Bas hebben weliswaar nu nog niet aan de limieten voldaan, maar we zijn onder de indruk van hun progressie en motivatie. Daarom hebben we ze in de geest van het Topsportplan een beperkte ondersteuning aangeboden, mits ze in 2014 die limieten halen.

We wensen alle zes de atleten veel succes het komend seizoen en hou ze in de gaten en moedig ze aan op weg naar het behalen van hun dromen.

namens het bestuur, Bas Jubels

  • No comments found