Nieuws

Kalender

27 september

Clubkampioenschappen

 

Meer »

Prikbord

  • Geen berichten om weer te geven.

Inspiratiesessie voor trainers: Running bootcamp

Running bootcamp is vrij nieuw. Een bootcamp speciaal op maat voor hardlopers. Het betreft een gevarieerde training waarin je gehele lijf qua actie aan bod komt. Met als doel je als hardloper sterker, leniger en dus sneller te maken. Ook zal je uithoudingsvermogen met grote stappen vooruit gaan. Running bootcamp is in groepsverband, net zoals je trainingen bij jouw eigen club op de baan of in het bos. De naam Bootcamp is niet nieuw en komt uit Amerika. Met bootcamptrainingen wordt het Amerikaanse leger getraind om snel, sterk, fit en lenig te worden in korte tijd en te werken aan groepsdynamiek.

Wat heb je nodig?
Eigenlijk niets. Er worden onderweg geen attributen gebruikt. Het enige wat onderweg gebruikt wordt is jouw eigen lichaam, natuurlijke obstakels die je onderweg tegen komt een plastic zak/tas. Een plastic zak/tas? Ja, deze heb je onderweg nodig om bijvoorbeeld op te gaan zitten.

Wie kunnen er allemaal mee?
Eigenlijk iedereen. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen snelle en minder snelle lopers. De groep blijft gewoon in zijn geheel bij elkaar. Alleen train je op je eigen niveau en intensiteit.

Maar wat doe je dan zoal?
Een training bestaat net zoals nu uit een warming up door middel van inlopen en losmakende oefeningen. Daarna ga je aan de slag met bijvoorbeeld kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen. Alles komt aan bod. Uiteraard niet alles in één training, er wordt ook nog hardgelopen.

Doelstellingen
Na deze inspiratiesessie kan een ieder die deel heeft genomen op zijn of haar niveau zijn training combineren op een hele andere wijze als die je aan is geleerd. Je kunt een training combineren door middel van het toevoegen van trainingselementen uit andere disciplines. Hierdoor is het mogelijk een loper in een kortere tijd sterker en sneller te maken.

Voorwaarden
De sessie is gebaseerd op de trainersopleiding op niveau 3. Er zal tijdens de bijeenkomst gesproken worden over een jaarschema of jaarplanning en waarom je bepaalde oefeningen waar in het jaar doet. Dus enig inzicht in trainingsleer en schema's is een pré. Het is echter geen vereiste.

Opmerking
Deelname aan het praktijkgedeelte is een essentieel deel van de bijeenkomst en sportkleding en sportschoenen dienen te worden meegebracht.

Programma zaterdag 8 februari Atletiekbaan Maarschalkerweerd
09.30 - 10.00 Verkenning van de doelgroep (voorstellen/leerwensen)
10.00 - 10.30 Theorie
10.30 - 12.00 Praktijkgedeelte
12.30 - 13.00 Lunch en tijd voor het stellen van vragen
13.00 - 13.15 Afsluiting

Licentiepunten
Deelname aan deze inspiratiesessie levert 2 licentiepunten op niveau 3 op voor licentiehouders voor een dagdeel (ca. 3 uur). 
  • No comments found