Nieuws

Kalender

27 september

Clubkampioenschappen

 

Meer »

Prikbord

  • Geen berichten om weer te geven.

Neeltje met een formidabel NR Masters 35 op het Pinkstergala Hulst.

In het Pinksterweekend gebeurt er altijd heel veel. Limieten daar gaat het om. De hordenlopers zijn daar nog niet aan toe, al hoewel Mariska Bun (gastlid), langzaam maar zeker die richting uitgaat. Hoe dan ook, nu is het wel de tijd om in vorm te zijn of in topvorm te komen. Er waren dan ook 2 wedstrijden gepland: Leiden - de Gouden Spike en Hulst - het Pinkstergala. De conclusie is duidelijk: de vorm van de hordenlopers is er. Nu afronden naar topvorm (fysiek, technisch) en dan op de juiste momenten pieken, dat noem ik in supertopvorm zijn, zoals op het NK (fysiek technisch en mentaal).

 

Neeltje van Hulten

In Oordegem bij de Flanders Cup liep Neeltje een NR van 15.09 en toen gaf ik al aan dat ze onder de 15 sec zou kunnen lopen. In een prachtige race liep Neeltje in Hulst een tijd van 14.88 en daar had ik eerlijk gezegd nog geen rekening mee gehouden. Nog nooit in haar atletiekleven heeft ze zó snel gelopen. De race was prachtig om te zien, vooral de 3-pas van de laatste 7 horden was een juweeltje. Natuurlijk zien we toch nog wel enige ruimte voor verbetering, maar haar NR zal, denk ik, vrij lang blijven staan. Het is echt een toptijd! Ze zit hiermee bij de beste 25 van Nederland. Ter vergelijking: Anouk  liep bij de Flanders Cup op 04-06 nog 14.81 sec. Neeltje is al in supertopvorm en het is nu een kwestie van bijhouden en bijslijpen.

 

Anouk Oosterhuis

In Leiden liep Anouk een PR en nu op het Pinkstergala weer één. Gouden Spike 14.72 en Pinkstergala  14.62 sec.  Bij de Flanders Cup schreef ik nog dat ze op de weg terug was. Er is geen enkele twijfel meer: ze is in vorm. De ontwikkeling gaat snel, maar wel precies volgens plan. Ze draait nu weer volop mee in de top van de A junioren.  

Uiteraard gaan we hard werken aan de laatste loodjes, want je wilt altijd maar weer dat atleten sneller en sneller gaan.

 

Mariska Bun

Mariska wilde graag op haar thuisbaan meer dan alleen maar de horden lopen en dat leek mij een goed plan, Ik wilde eigenlijk wel graag weten hoe ze er doorheen zou komen. 100mh, 100m en 200m is een loodzwaar programma, vooral omdat de concurrentie vanwege de limieten zwaar is en bij de 100m zat ook nog een A en B finale. In Oordegem liep ze vorige week als MB2 op de 100mh 14.84  en de week daarvoor in Gemert al 14.56. Ze liep nu op haar eigen baan een prachtig PR van 14.41. De limiet voor het EJK staat op 14.15. Op de 100m liep ze bij de vrouwen 12.42 (pr) en in de A finale werd ze derde met een tijd van 12.45. Op de 200m zie je, na zoveel inspanning, dan toch het licht uitgaan, maar de 25.60 was  wat mij betreft goed genoeg.

 

Eline van Roon

Eline liep ter verbetering van haar snelheid op de 400mh een 200m. Eline komt terug van een blessure, ik zag veel vooruitgang, hoewel ze zelf over haar tijd van 28.19 niet tevreden was. Laat ik uitleggen waarom ik wel tevreden was:

De 1ste 50m liep ze meer dan uitstekend. Dominant en met veel wilskracht. De 2e 50m was  minder, maar dat is simpel te verbeteren door de armen beter in de bocht te gebruiken, zeg maar de laag/hoog-methode. De 3e 50 meter ging al weer goed: mooie lange pas. En toen kwam de laatste 50m en het leek wel of ze stilstond. Ik heb de hele race tot in detail kunnen observeren en een lage 27 behoort absoluut tot de mogelijkheden.

  • No comments found