MLA junioren van start in laatste zomeravondcup

Gisteravond (8 juni 2011) was het weer een drukte op de baan in Overvecht. De laatste wedstrijd van de zomeravondcup van dit jaar alweer, stond op het programma. Mijn MLA juniorengroep traint normaal gesproken op woensdagavond. Maar na het wat ‘kortere’ werk op de competitie en trackmeetings was het wel weer eens tijd voor iets ‘langers’. Jort, Nina, Wietske en Karlijn meldden zich daarom om 18.30 uur voor de warming-up voor hun 5 km. Deze keer deed ik zelf ook mee, na meer dan een half jaar geen wedstrijden meer te hebben gelopen. Bij het inlopen vroegen mijn atleten of er ook nog andere junioren meededen… nou nee dus. Maar ik kon ze geruststellen met de gedachte dat ze dus van de junioren sowieso 1e (jort) en 1e, 2e en 3e zouden worden. Helaas maakt de organisatie geen onderscheid in junioren en senioren, want een prijs hadden ze eigenlijk wel verdiend! Maar daarover later meer…

Om 19.00 uur ging een hele grote groep met lopers van start op de 10 km. Een mooi gezicht vonden mijn atleten ("zie al die benen!") en ze kregen spontaan zin om ook van start te gaan. Nog een versnelling en ook wij maakten ons klaar voor de start. Gelukkig was het een stuk minder druk op de 5 km en konden we met z’n allen mooi voor aan starten. Precies 10 minuten na de start van de 10 km klonk voor ons het startschot. Ook al zou Jort niet te hard van start gaan, toch nam hij meteen het voortouw en liep de eerste kilometer rond de 8e plaats (tussen allemaal senioren dus!). We liepen eerst 1,5 ronde op de baan en daarna een rondje in de buurt van de baan om vervolgens een grote ronde te maken (richting Zuilen). Ik had vanaf de tweede kilometer een lekker tempo te pakken en kon in de laatste kilometers nog wat versnellen. Jort, die de hele tijd voor me liep, kwam steeds dichter bij totdat ik hem op ongeveer 3,5 km bijhaalde. Hij had wat last van steek in z'n zij, maar hij kon me gelukkig nog bijna een kilometer goed volgen. Daarna moest hij me toch laten gaan en finishte uiteindelijk niet ver achter mij. En met een 17e plaats van de 29 (senioren) deelnemers deed hij het eigenlijk supergoed! Ik was zelf erg tevreden met m’n eerste wedstrijd, Jort toch wat minder omdat hij wel sneller had verwacht te lopen. Maar voor hem was dit ook weer een eerste 5 km sinds lange tijd. Die tijd onder de 20 minuten komt dus nog wel! Overigens weet ik niet zeker of dit nu een PR is, volgens de prestatiedatabase wel, maar waarschijnlijk heeft Jort al eens sneller gelopen op een Berekuilloop. Maar nu heeft hij ook een officiële snelle tijd staan!

Ik had amper tijd om m’n chip los te wurmen uit mijn schoenveters en toen kwamen de meiden er al aan! Eerst was het Nina die een prima tijd liep, zeker na de vele wedstrijden die ze kort achter elkaar liep (donderdag een 600 meter en zondag een 5 km). Ze werd zelfs 4e van de maar liefst 26 (senioren) vrouwen! Volgens de prestatiedatabase heeft ze meer dan 2 minuten van haar beste tijd afgehaald, maar ik vraag me af of Nina niet al eens eerder (nog sneller?) heeft gelopen. In ieder geval een super tijd en prestatie weer dus! Achter Nina volgde Wietske die wel moe was maar technisch nog steeds erg mooi liep. Zij finishte als 6e in een tijd van 24.17. Volgens mij is dat een PR, maar de uitslag van de Vechtloop kan ik helaas niet meer terugvinden en misschien was ze daar nog iets sneller. Vlak achter Wietske kwam Karlijn, die in ieder geval een dik PR op de klokken zette! Zij finishte als 7e en haalde meer dan 1 minuut van haar beste tijd tot dan toe af. De meiden waren tevreden en vonden het leuk weer eens een wegwedstrijdje te doen.

Wat overigens ook niet onvermeld mag blijven is dat van de meiden ook een ouder meedeed aan de 5 of 10 km wedstrijd. En ook zij deden het goed! Bert (vader van Nina) liep een mooie 20.40 en de moeder van Wietske die afgelopen weekend nog een halve marathon liep (!) zette ook een prima prestatie neer. De enige bikkel die de 10 km aandurfde was de moeder van Karlijn en met de aanmoedigingen op de laatste 100 meter perste ze er ook nog een mooie eindsprint uit en haalde daarbij nog wat mannen in. Helemaal super dus!

Naast deze junioren en hun ouders deden er nog veel meer atleten van Phoenix mee. Die uitslagen zie je hieronder.

5 km - mannen

Co Laan                         18.31

Paul Kommeren               20.09

Bert van Eijk                   20.40

Govert van Eeten             20.43

Vincent Klarenbeek           20.54

Jort Brandenburg              21.25 (17e!)

Piet Peiren                      21.54

Peter Bosman                  23.23

Marcel Stam                    23.32

Arjan Pathmamanoharan    25.06

5 km - vrouwen

Marijke Dijkstra                21.05

Nina van Eijk                   23.42 (4e!)

Wietske Brouwer              24.17 (6e!)

Karlijn van de Vusse          24.26 (7e!)

Hayat Rricha                   26.31

Agnes Hemmes                26.56