Nieuws

Kalender

27 september

Clubkampioenschappen

 

Meer »

Prikbord

  • Geen berichten om weer te geven.

Flanders Cup: NR V35 voor Neeltje!

Flanders_Cup_uitslag_2

Anouk Oosterhuis en Neeltje van Hulten waren samen naar Oordegem gereden, 20km onder Gent, Mariska Bun (gastlid bij Phoenix - red) was er met ouders en vriend en ik was er met Marga. Het is ruim 2 uur rijden, dus je gaat er zeer verwachtingsvol heen. Er was  wel een beetje tegenwind, maar dat heb je niet voor het kiezen.

 

 

Ik heb een prachtige internationale wedstrijd met behoorlijk wat topatleten gezien. Wat zijn de Belgen toch goed bezig. Al zoveel toppers bij de jeugd en wat een respect is er voor de Masters. Toen Neeltje in haar race, o.a.  tegen Anouk, moest lopen werden niet alleen haar prestaties gememoreerd, maar ook de verwachting dat een nieuw Nederlands Masters Record gelopen zou kunnen worden. Nou en dat deed Neeltje ook in 15.09 op de 100mh. Het kan niet missen of  ze loopt binnenkort onder de 15 sec. Nog een leuke anekdote: tijdens de loop dacht ze: "Nu moet ik gaan werken, anders kom ik er niet." Zal je wind mee hebben en een technisch perfecte race lopen dan gaat de 15 sec. er dik aan. In diezelfde race liet Anouk zien op de goede weg terug te zijn. Ze liep 14.81. sec. Dat is al de 3e keer dat ze ruim onder de 15 sec. loopt.  Langzamerhand wordt de blik verlegd naar het NK, waar de snelste, denk ik, onder de 14.40 zal gaan lopen .

 

In de serie daarvoor liep Mariska Bun 14.84 (76cm). Dit ging wat minder goed dan in Gemert, waar ze 14.56 liep, maar ja er was ook alle hens aan dek. De speaker kondigde aan dat de 2e race, waar Mariska in zou lopen niet door zou gaan. Uiteindelijk bleek het een administratieve fout te zijn en kon de 2e serie met een behoorlijke vertraging van start gaan. Door de hoge mate van stress liepen alle atleten onder hun niveau. Ook dit was voor Mariska een prachtig leerproces. Tegenslag heeft ook zijn positieve kanten. Je leert er mee omgaan en dat neem je mee naar volgende wedstrijden.

  • No comments found