Nieuws

Kalender

27 september

Clubkampioenschappen

 

Meer »

Prikbord

  • Geen berichten om weer te geven.

Succes Phoenix dames op NK estafette

Aanmoedigingen bij ingaan laatste ronde (EvdB)

Op de NK estafette hebben de Phoenix dames in een enerverende wedstrijd zilver behaald op de 4x800m. In de race was het stuivertje wisselen om de eerste twee plaatsen, en pas in de laatste meters moesten de dames zich gewonnen geven. De heren liepen een dag eerder in een last minute opstelling de 4x400m maar konden geen potten breken. Ook de meiden junioren D behaalden een prima prestatie door op de Zweedse estafette 5e van Nederland te worden. Vervolgens hebben ze ook nog een 4x600m verdienstelijk afgesloten.

 

Terwijl op basis van voorafgaande studies de dames eerder rekenden op een strijd om de plaatsen 2 en 3 ging het uiteindelijk gewoon om de winst. Maaike ging goed van start, moest toen toegeven, maar kon zich op de laatste 200m herpakken. Daarna ging Lorraine in de achtervolging die resulteerde in de overgave van het stokje vlak achter de koploopster. Ook Gerrieke ging vol vuur van start en slaagde er uiteindelijk in als eerste het stokje over te geven. Vervolgens deed Karin wat ze kon, liep rond haar pr, maar moest toch buigen voor een tegenstandster met een pr dat vele seconden sneller is, voorwaar geen schande. Een prachtig succes, in een mooie tijd van 9.46.29, slechts een paar seconden boven het stokoude CR uit 1985. Dat gaat er volgend jaar aan.

IMG_4954
 
Bij de heren op de 4x400m moest er op het laatste moment nog wat geschoven worden in de opstelling. Nieuwe aanwinst Jeroen Klein ging van start. Patrick wilde zo graag op weg dat hij te snel weg was, maar een schreeuw van Jeroen kon hem nog corrigeren. Na Patrick volgde Jeroen Rodenburg, die de benen iets te vroeg voelde vollopen. Als laatste vertrok Bas, die ondanks kramp na 10 meter toch de race uitliep, totaaltijd 3.30.66.
 
De D-meiden Florine, Nalini, Luna en Jinke kwamen goed voor de dag op de voor hen onbekende Zweedse etafette: op 400-300-200-100m kwamen ze tot een mooie 2.38.06, goed voor een 5e plaats in Nederland. Ook op de meer bekende 4x600m was er (volgens mij voor het eerst) Phoenix deelname: met een aantal meiden onder de 2 minuten kwamen Nalini, Robin, Florine en Marleen tot een fraaie 8.04.19.
Mede door de prachtige weersomstandigheden waren het 2 leuke dagen Amstelveen, met veel sfeer. Jij doet toch ook mee volgend jaar?
 
 

dames PHOENIX winnen zilver op 4x800m from Jan Zuidema on Vimeo.

 
 
Er zijn meer foto's van Menno en Edwin.
  • No comments found