Nieuws

Kalender

27 september

Clubkampioenschappen

 

Meer »

Prikbord

  • Geen berichten om weer te geven.

Mediatraining?

Vechtloop_aug_2011_013_MediumMaarssen, dinsdag 30 augustus 2011

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Afgelopen dinsdag zag het behoorlijk zwart/geel in Maarssen, en niet alleen op de weg maar ook op het podium.  Maar liefst 4 medailles moest bij de Phoenix-jeugd ingeleverd worden. Als ik zo’n horde gezellig babbelende junioren zie dan geeft me dat toch weer een goed gevoel, Atletiek is ook vooral een sociale sport.
Bij de kidsrun waren al diverse Phoenix-atleten aan de start en gingen zowel Liam Szczerba (1e plaats bij de jongens 1,5 km) als Femke Brouwer  (3e bij de meisjes 3 km) aan de haal met een grote beker.
Onder luide aanmoedigingen van het grootste deel van de familie Beernink ging de 5 kilometer en 10 kilometer van start. Onder aanvoering van ondergetekende werd achter me een stevige Phoenix-strijd gevoerd om de podiumplaatsen bij de dames. Jannet Vermeulen die de 10 kilometer liep kon het gebabbel van de dames niet meer aanhoren en besloot daarom de benen te nemen om als 4e te eindigen op de 10.
Blijkbaar was Nina van Eijk daarna ook wakker geworden, want toen ik na ruim 20 minuten gefinished was en dacht toch een tijdje te moeten wachten bleek Nina als 2e dame binnen te komen op de 5 kilometer, en dat op haar 13e jaar. Al snel kwam ook Wietske Brouwer achter Nina binnen op een keurige 3e plaats. Ook knap als 15 jarige. Ook de andere dames liepen een prima tijd op deze mooie zomeravond in Maarssen.
Vechtloop_aug_2011_014_MediumOm de verhitte lichamen enigszins te koelen bleek de plaatselijke snackbar/chinees de ideale uitkomst. Na de prijsuitreiking was RTV Stichtse Vecht uitermate nieuwsgierig naar de prestaties van die gele dames. De dames werden dan ook stevig aan de tand gevoeld door de reporters van de plaatselijke TV. Ondanks het gebrek aan mediatraining ging het de dames zeer goed af.
En de tijden? Die zijn niet zo heel goed bijgehouden geloof ik. Ik neem aan dat een ieder dat zelf weet.

 

(En zo niet: de beperkte uitslagen staan hier)

  • No comments found