Luc Reij in Oranje

Luc op de 300 meter horden (foto MR)De dag na de succesvolle C-Spelen, waar Luc als 1e jaars C twee keer brons veroverde in een veld dat merendeels ruim een jaar ouder was dan hijzelf, kreeg hij een mailtje van de AtletiekUnie met een uitnodiging om deel te nemen aan de jaarlijkse C-Interland Nederland - Noordrijn-Westfalen. Stiekem hadden we hier al wel een beetje op gerekend, maar het was toch een mooi moment toen we deze uitnodiging lazen. De wedstrijd vond dit jaar plaats in Hengelo, in het FBK Stadion en Luc mocht op zowel de 100 als de 300 horden starten.

De 100 horden ging vrij goed. Met 14.20 scherpte hij zijn PR en CR verder aan en liet hij 2 van de 3 Duitse atleten achter zich. Op de 300 horden deden de tropische warmte in het stadion en de vermoeidheid van de dubbele 300 horden van de zondag tevoren zich gelden. Toen Luc op het laatste stuk zag dat géén van de Duitsers hem nog kon passeren, liet hij de teugels een beetje vieren en kwam binnen in 43.25.

De interland werd dit jaar met ruim puntenverschil gewonnen door het Nederlandse team. En voor wie begrijpelijkerwijs denkt dat één deelstaat weinig voorstelt: Noordrijn-Westfalen is qua inwonertal de grootste deelstaat van Duitsland, en met ruim 18 miljoen inwoners ook groter dan Nederland.

Al met al was deze wedstrijd een mooie nieuwe ervaring en kan ik mijn kleinkinderen later vertellen dat hun vader ooit in Oranje heeft gelopen...

Meer foto's: www.mreij.com/external.php?PageID=749