Ondertussen in Naaldwijk

De indoorhal van NaaldwijkOns aangeprezen als een leuke - en bovendien speerpunt - wedstrijd, gingen we zondag 11 december naar Naaldwijk. Een wedstrijd voor c/d-junioren.

Zul je altijd zien dat dan precies óók de Phoenix-clinics gehouden worden. Aan Nida, Juras, Luc (Reij) en Jinke de eer om Phoenix te vertegenwoordigen bij Olympus. De afvaardiging van Phoenix was al klein, maar werd nog kleiner, want Luc moest wegens ziekte afhaken.

We parkeerden onder de hoogspanningsmast en liepen richting de vrolijke wit/oranje hal. Een heel gedoe om de ingang te vinden, want we hadden het toegangspad even over het hoofd gezien. Dat je de baan aan de zij- en achterkant bijna kan aanraken, maar er steeds een sloot tussen zit… Toch nog op het juiste pad geraakt, maar net te laat om getuige te zijn van de hordenrace van Nida.

De sprint van JinkeZe was prachtig gestart, vertelde ze, maar vervolgens pijnlijk aan een horde blijven hangen… Lopen ging daardoor niet lekker meer. En ook haar broer ging wegens kramp in zijn been niet aan de loopnummers meedoen. Maar ze bleven nog wel voor het kogelstoten.

Maar goed ook, want Nida haalde daar een PR van 8,14. Juras kan ik helaas niet terugvinden in de uitslagen. Jinke bleef als enige Phoeniciër over. Met een tijd van 8.84 op de sprint, 8,79 meter op kogel en 4,33 meter op ver werd ze vierde in de meerkamp. Nét geen medaille, wel een zeer verdiende MacFlurry op de terugweg!