Phoenix super vertegenwoordigd op de Maple Leaf

De ochtend begon al met één grote gezelligheid in een zeer ruime Ford Ka. Vier mannen met een gemiddelde lengte van 1.89 mtr en ergens ertussen gepropt was er nog net een plekje voor ondertekende. Onder het mom “verenigingsgevoel creëren”, “teambuilding”, “knus & gezellig” passeerden we met trots de Renault Megane van Jeroen. Waarom makkelijk doen wanneer het moeilijk kan?

Veilig aangekomen, met dank aan de verantwoordelijke heer te Boekhorst, konden we ons inschrijven voor de wedstrijd. En daar waren wij zeker niet de enige… Telkens kwam er weer een Phoenix-atleet voorbij, 18 atleten welgeteld! Op alle verschillende onderdelen werd er gestart.

De eerste start was voor de 3000 meter. Twee rondes van 1500 meter moesten er worden afgelegd. Na een snelle start, “Een 800-meterstart,” aldus Jeroen, werd de cross in een mooie tijd van 9.23 min. door Menno gewonnen! Leon kwam er snel achteraan in een tijd van 9.47 min (40 sec sneller dan vorig jaar) Jeroen Moorman volgde een minuut later en trouwe trainer Herman Lenferink mocht van de Phoenix-mannen de ‘rij’ afsluiten.

Bij de dames startten er in totaal maar zeven meiden, waarvan twee junioren. Maar van die vijf senioren waren er toch wel even vier Phoenix-atleten!!! Karin haalde een mooie 2e plek. Ze was 3 seconden verwijderd van de eerste plek, helaas… Ondertekende haalde met enige moeite twee meiden voor haar in, om alsnog bij de eerste drie te eindigen. Achteraf waren deze twee meiden de twee junioren. Maar goed, het zorgde wel voor een motivatie om toch dat stukje extra te geven.

De tweede start was voor de dames 6000 meter en heren 9000 meter. De route was 2 of 3 rondjes van 3000 meter. Dat maakte het voor publiek makkelijk en leuk om aan te moedigen. Lorraine en Mirthe stonden voor de 6000 meter aan de start. Lorraine liep een prachtige race en eindigde op een mooie eerste plek! Mirthe gaf aan er wat meer moeite mee te hebben, maar heeft de cross netjes uitgelopen.
Bij de heren was het ook een mooie race om te zien. Bernard was aan het strijden voor een derde plek. Hoe die strijd nu precies zit, begrijp ik nog niet helemaal. Gezien de uitslagen, heeft Bernard een derde plek behaald. Zeker weten dat we over dezelfde Bernard spreken, doe ik niet, aangezien de achternaam er niet bij vermeld is. Daarnaast staat erbij vermeld dat deze Bernard uitkomt voor GAC Hilversum. Nu is een ieder bekend met het feit dat Bernard weg is uit Utrecht en woonachtig in Maastricht, maar om nu gelijk bij een concurrerende atletenvereniging in te schrijven… Het laatste gegeven is dan ook nog dat hij bij de senioren ingeschreven staat. Of dat helemaal klopt, laat ik in het midden.
Uiteindelijk was het wel een zeer mooie cross! Er werd goed gelopen door de heren. Leuk om een cross te kijken en veel Phoenix-atleten te kunnen aanmoedigen.

Het laatste wat ik erover wil zeggen; om met zo velen aan eenzelfde cross mee te doen is ronduit zeer gezellig! Samen in en uitlopen, aanmoedigingen overal op het parcours. Koffie drinken, snert eten (lekker he, Herman?) en mandarijnen delen zorgen voor een groepsgevoel en een hoop gezelligheid. Nog te vermelden de aanmoedigingen van de niet-lopers; Joost, Martin en Erik.

Nieuwe energie opgedaan door een lekkere cross in het bos, met leuke mensen en heerlijk weer. En die energie hadden we nodig, want toen kwam de terugreis…. Weer met vijf man (lees 4 brede kerels en 1 dame) in die Fort Ka. En zie dan de stad Hilversum maar eens uit te komen met alle wegwerkzaamheden…

(Hier een verslag van de organisatie - red.)

Uitslagen:

3000 meter