Wolfskamerloop, een halve cross!

Gelukkig reed Leon zondag eerst een tankrondje, zodat hij Simon nog kon vertellen dat die toch echt een uurtje langer had kunnen slapen. Anderen (lees ondergetekende) hadden aan een extra uurtje nog niet genoeg, zodat we na de gebruikelijke chaos met 2 auto’s vertrokken richting Huizen, het exacte adres moest nog gegoogle mapped worden. Wonderlijk genoeg hebben we de 2 auto’s de bestemming bereikt; Leon zou de auto van Bernard volgen alleen hadden wij dit niet begrepen en hadden we ook niet door dat we gevolgd werden.

Ondanks dit was er nog genoeg tijd voor de rituele wedstrijdvoorbereidingen.  We wisten ons allemaal bij de start naar voren te werken. Mij kostte dit nog een valse blik van een parkoerswacht, al stond de favoriet voor het veteranenclubkampioenschap 55+ mij gemoedelijk zijn plaats op de eerste startrij af. De grootste verrassing van het parkoers was de zwaarte. Na een stuk over het asfalt liep het merendeel van het parkoers (2 rondes van 5 km) over bospaden. Niet goed voor de tijd, maar het maakt het  wel een mooie loop en iets van een voorbereiding voor de crossen. Onderweg werden we nog gecoached en aangemoedigd door Henny en Herman.

Een greep uit de reacties. Leon was niet geheel fit en stapte uit. De meesten waren iets ontevreden over de tijd, al lopen we niet altijd heen en weer tussen 2 rotondes. Er waren ook tevreden gezichten. Paul was gezien de grotere ontevredenheid van de anderen toch nog redelijk tevreden. Zelf vond ik prima gaan. Uiteindelijk mocht de opkomst en het resultaat er zijn met twee 2e en twee 4e plaatsen. Bernard was hierbij ook nog zaterdag actief geweest op de Pheidippiddesloop. Het podium was dus deels Phoenix getint, al was ik zelf nog aan het uitlopen tijdens de prijsuitreiking. Nadat Jaap de trotse winnaar was van een stuk kaas bij de verloting hadden we het gezien en werd de terugreis ingezet.

MSEN, 10.000 M

2. 2          Maarten van Ommen    81        Phoenix            35:11   35:10
  3. 7          Jaap Vink                     76        Phoenix            36:40   36:38
  4. 11        Marc Leijtens               85        Phoenix            38:12   38:04