Nieuws

Kalender

27 september

Clubkampioenschappen

 

Meer »

Prikbord

  • Geen berichten om weer te geven.

Berekuilloop in het teken van Run4Air

Berekuilloop 11 maart 2012

 

De Berekuilloop van 11 maart stond in het teken van schone lucht. Voor lopers is het natuurlijk belangrijk om in schone lucht te lopen. Het project Run4Air is een initiatief van de stichting Natuur en Milieu. Zij hebben samen met het Milieucentrum Utrecht en het Astmacentrum een brochure Top 10 schone lucht ontwikkeld. In de Top 10 Schone Lucht staan tips voor de gemeenten om schone lucht te bevorderen en tips voor lopers om zoveel mogelijk in schone lucht te lopen.

Om 11.00 uur stonden er 90 lopers aan de start. Het boekje Top 10 Schone Lucht werd aan de wethouder van verkeer de heer Lintmeijer aangeboden. Hij verrichtte het startschot. RTV Utrecht filmde het gebeuren. Namens Phoenix was behalve onze voorzitter Edwin van den Berg ook Menno Zuidema, die brons had gewonnen op de NK 1500 meter indoor, aanwezig.

Het was mooi zonnig weer. Prima om te lopen. Op zondagmorgen is het niet al te druk met verkeer. Genoeg schone lucht, denk ik.

Meer informatie over schone lucht op de website van Run4Air en op krachtvanutrecht-initiatief.nl Via de laatste site kun je ook de brochure met de Top 10 downloaden.

 

Let op: de volgende Berekuilloop is op 15 april (8 april is eerst Paasdag). We hopen jullie allemaal weer aan start te zien.

 

Namens de organisatie van de Berekuilloop, 

Frank Bottenberg

  • No comments found