Nieuws

Kalender

27 september

Clubkampioenschappen

 

Meer »

Prikbord

  • Geen berichten om weer te geven.

Wow, wat een geslaagde sponsorloop!

UPDATE: filmpje toegevoegd

2.18 uur staat er rechtsonder op mijn beeldscherm. Mijn eigen trainingsschema gedaan, nagepraat en geborreld met Chiara en gedoucht en nog lukt het niet om de rust te vinden. Een enorme energie heeft de sponsorloop mij opgeleverd!

 

Vanmiddag waren we al op tijd begonnen met de opbouw van alle materialen op de baan. Voor mijn eigen rust was ik al vroeg naar de baan gegaan, om zeker te weten dat er voldoende tijd was voor alle voorbereidingen. Gaandeweg kwam er meer hulp bij. Heel fijn om met elkaar zo’n evenement op te pakken. Jij bent met het één bezig, ondertussen worden er van alle kanten andere taken uitgevoerd, waar jij geen omkijken meer naar hebt, heerlijk! Alles verliep voorspoedig… Of nou ja… Alles… 17.10 uur; Angela belt: “Gerrieke, ik sta op de atletiekbaan samen met de danser, maar ik zie helemaal niets en niemand. Waar ben je?” Hmm… Je staat op de baan??? O oh, je staat op atletiekbaan Overvecht!!! “Angela, je moet nú in je auto stappen en als de wiedeweer naar atletiekbaan Maarschalkerweerd. Oei, dan gaan alle voorbereidingen zo goed, zal het dan hier op mis lopen?

 

Maar nee, exact op tijd (2 min. later mocht de danser beginnen) kwamen zij aan op de baan. Christijn heette iedereen welkom en leidde alle kinderen richting de warming up. En daar begon het. De Afrikaanse beat klonk over de baan en de sfeer zat er gelijk in. Vol enthousiasme deden alle kinderen mee. Prachtig om te zien hoe alle kinderen zó goed de bewegingen volgen. Trainers, ouders, broertjes en zusjes stond genietend toe te kijken.

Na de warming up mochten de kinderen naar de start, met hun stempelkaart in de hand. Er restte nog een startschot. In een filmpje op een groot scherm waren de
kinderen uit Ghana te zien! Zij wensten alle kinderen succes en telden met elkaar af van 5 naar 0 en daarna begonnen alle kinderen vol enthousiasme te rennen. Ondanks dat de afstand zo groot is tussen Ghana en Nederland, leek het even alsof de kinderen toch even dicht bij elkaar waren. Voor mij (en Chiara) een ontroerend moment… De sponsorloop was begonnen! Onder leuk commentaar en positieve aanmoedigingen van José door de microfoon en muziek van DJ Sieger renden de kinderen zo hard als ze konden. 10 minuten lang was er 100% inzet om maar zoveel mogelijk stempels te halen. Het enthousiasme was groot! De aanmoedigingen van familie en het meelopen van alle trainers, maakte het tot één mooi geheel…

 

Als afsluiting kregen de kinderen een beker limonade en was er nog een Afrikaanse cooling down. Ondertussen werden het aantal stempels per kaart geteld. En dat waren heel wat stempels! Pupillen C (7 jaar) die 1800 of 2200 meter lopen! Dat is super veel! Dat getuigt van veel doorzettingsvermogen en wilskracht. Alle voorbereidingen.. waren leuk; brainstormen en het samen met Christijn en Marijke uitvoeren. De dagen voor de sponsorloop waren spannend; Hoe zal het allemaal gaan? De sponsorloop zelf.. was genieten; de deelname, het enthousiasme, de sfeer. Achteraf.. is het super!; de energie die het geeft doordat iedereen zich zo hard inzet. Trainers die helpen en stimuleren, ouders die aanmoedigen en ondersteunen, atleten die goed hun best doen. Ik krijg er een ‘samen staan we sterk’ gevoel bij.

 

En dat doen we dan toch maar even mooi binnen onze atletiekvereniging…

  • No comments found