Met schrale keel terug uit Gent

Gent, 11 februari 2012

Na ons avontuur in Dusseldorf hadden Lorraine en ik nog één wedstrijd op het programma staan voor we in Apeldoorn op het NK goed voorbereid aan de start willen verschijnen. In Gent werd vanavond een 1000m georganiseerd, een incourante afstand, maar wel een lekkere afstand om zonder verwachtingen te kunnen lopen. Beiden hadden we een tijd in ons hoofd (<3:00 en <2:30), maar een goede race lopen was belangrijker.

Ik startte, tegen de verwachting in, precies volgens het tijdstip op het chronoloog. Mijn serie werd hard gemaakt door Nils Pennekamp, die de laatste 2 rondes het gas nog even verder open draaide en iedereen op flinke achterstand zette door in 2:24 te finishen. Achter hem liep ik op een derde plaats en liet het gat met de nr 2 net te groot worden om in de laatste ronde iets uit te kunnen halen. Ik finishte in 2:29.76. Een prima tijd, maar niet in mijn meest fantastische race ooit.

Lorraine bleek weer over een goede start te beschikken. Achter de erg sterk lopende Ingrid Grutters (zij liep een NR 35+) liep ze 3 rondes souverein mee. De rondetijden waren erg snel, ze kwam op 800m zelfs een halve seconde sneller door dan ze twee weken geleden als eindtijd had. Dit moest ze in de laatste ronde bekopen, maar finishte alsnog in een mooie 2:59.72! (Red: verbetering CR van Marja Verhoef uit 1994 met 0,10 sec). Nog niet eerder had ze onder de 3min gelopen, dus de glimlach op haar gezicht was groot (foto's volgen;).

Met alweer een schrale keel van de droge indoor-lucht keerden wij huiswaarts. Nog twee weken voor het NK indoor waar niet alleen wij (1500m), maar ook Karin (800m), Bas (400m), Jeroen R, Leon (1500m), Mariska, Pascale, Alice, Jeroen W. (60m), Saskia (3000m) en Mariska (60mH)  te bewonderen zullen zijn! Wij zijn er klaar voor!