Nieuws

Kalender

27 september

Clubkampioenschappen

 

Meer »

Prikbord

  • Geen berichten om weer te geven.

Nida eindigt als 3e in Nationaal Crosscircuit

Van Nida ontving ik een SMS en van haar vader het leuke verhaal:

 Nida Crosscicuit

Nida heeft vandaag beslag gelegd op de 4e plaats tijdens de mastboscross in Breda. Dit resultaat was voldoende voor de derde klassering in het Nationaal Crosscircuit. (De resultaten van de beste 3 crossen tellen hiervoor. Er zijn in totaal 4 crossen te lopen) tellen. Naast een beker ontving zij ook een uitnodiging van de Atletiekunie voor een Trainingsdag op Papendal met Grete Koens.
 


Toen we in Breda aankwamen gaf de temperatuurmeter nog -16 graden aan.
Gelukkig scheen de zon en was de wind luw. Warme kleding en een goede warming up waren noodzakelijk. De wedstrijd begon bij ongeveer -10 graden. Eerst ging Juras voor de cross over 1850 meter. Hij had 7:13 nodig en eindigde hiermee op een mooie 14de plek. In het klassement van het crosscircuit hield hij hier een 5e plek aan over.

Na Juras kwam Nida aan de beurt voor een cross over 1390 meter. De start was goed, maar ook ongelukkig. Een van de meisjes trapte boven op haar voet, waarbij een spikepuntje in haar ten terecht kwam.
Gelukkig was het koud en voelde ze dit niet tijdens de race. Met nog 300 meter te gaan liep ze op de 7e plek. Door een tempoversnelling wist ze nog op de 4e plaats te komen. Helaas net onvoldoende voor het
podium, want de drie snelste zaten enkele meters voor haar. Nida was tevreden met het resultaat en wist ook dat er nog net iets meer in had gezeten.

Ook Nina van Eijk liep mee. Zij werd 14e in 7:32 min. over 1850 meter.
  • No comments found