Nieuws

Kalender

27 september

Clubkampioenschappen

 

Meer »

Prikbord

  • Geen berichten om weer te geven.

Bikkelen in de kou bij de Mastboscross

Vandaag gingen Martin, Karin, Menno en ik in de snelle gloednieuwe Mazdaratti van Martin en Karin op weg naar Breda voor de Mastboscross. De jarige Martin had de mooiste verjaardag die hij kon wensen.  Ook Leon was afgereisd naar Breda om de korte cross te lopen. De sneeuw die op het parcours lag was al aardig losgelopen. Van te voren was er nog twijfel over welke punten we het beste onder onze spikes konden doen en uiteindelijk werd er gekozen voor 12mm.

 

Karin en ik startten eerst op de korte cross. Onze start was zo goed, dat het zelfs op studio sport te zien was. Na een eerste kortere ronde, kwamen we beide wat meer op gang en konden we een paar meiden inhalen. Ikzelf had me opgevochten tot plaats 6. Heel even was er uitzicht op plaats 5, maar helaas verloor ik de eindsprint net. Karin had geen tegenstand in haar sprint om de zevende plek en won die overtuigend. Tevreden hebben we snel warme kleding aangetrokken en zijn we bij de korte cross van de mannen gaan kijken.

 

Bij de korte cross van de mannen stonden Menno en Leon klaar aan de start. Beide gingen voorzichtig van start, maar hadden daardoor veel over om in de grotere ronde posities te winnen. Menno sneed, naar tevredenheid van trainer Joost en het massaal toegestroomde publiek, een Belgische concurrent de bocht af en won daarmee een plek. Leon had in de tweede ronde duidelijk extra motivatie, doordat zijn moeder en broertje hem aanmoedigden. Menno wist als tiende te eindigen in een tijd van 8:49 en Leon werd twintigste in een tijd van 9:08. Beide waren erg tevreden.

 

Bij terugkomst in Utrecht, bewees Martin zijn stuurmanskunsten nog eens door een mooie U-turn op het ijs.

 

Korte cross (2920m)

 

Naam Categorie Plaats Tijd
Lorraine Ravestein D sen 6e  10:21
Karin Gorter D sen 7e 10:32
Menno Zuidema M sen 10e 8:49
Leon Graumans M sen 20e 9:08
  • No comments found