Nieuws

Kalender

27 september

Clubkampioenschappen

 

Meer »

Prikbord

  • Geen berichten om weer te geven.

Phoenix domineert de Nieuwegein Open

29 januari 2012 - De dag die niet alleen de geschiedenis in zou gaan als de dag waarop Stefan Groothuis wereldkampioen sprint werd, of waarop twee kwajongens in Bemmel maar liefst 80 auto's molesteerden, maar ook de dag waarop een kleine Phoenix-delegatie naar Nieuwegein trok voor de Nieuwegein Open. Dit laatste was voor mij een aangename verrassing; ik had die ochtend impulsief besloten om een crossje te pakken en eenmaal in Nieuwegein trof ik ook Gerrieke Grootemarsink, Maarten van Ommen, Montijn van de Ven, Marieke Gimbel en Gera Kruithof aan. Atverni had op het grasveld naast de atletiekbaan een crossbaan aangelegd, en bij wijze van opening organiseerden ze hierop vandaag een cross. Toen ik aankwam was het gezellig druk: een kantine stampvol met basisschoolleerlingen, een organisatie die nog even snel hun prijsuitreiking aan het regelen was  (alvorens de na-inschrijvingen te kunnen doen), zowaar cheerleaders die zich op de baan aan het uitleven waren: dat beloofde wat!

Onder het muzikale genoot, van uhm, 'muziek' die ik zelf als 'onbeschrijfelijk' zou beschrijven (het 'Henk & Anita-gehalte' was in ieder geval hoog, aldus Gerrieke), verkenden we het parcours: een overzichtelijke ronde, met veel korte bochtjes, al dan niet met flinke modderplas, en 2 kleine aangelegde heuveltjes. Een uur later en heel wat drukte minder mochten we met 20 atleten vertrekken voor 4 rondjes: 3x over de crossbaan, 1x deels over de crossbaan en deels over de atletiekbaan, goed voor zo'n 4.2km. Ik begon in een klein kopgroepje, dat wat uitdunde, om na ongeveer anderhalve ronde met lokale favoriet en nog maar B-junioor Yassine Loukili over te blijven. Na 2 rondes plaatste ik een versnelling, welke eigenlijk een demarrage bleek te zijn, aangezien ik hem een meter of 50 volhield. Ik sloeg wel een gaatje. dat ik langzaam kon uitbouwen richting de finish. De laatste ronde kwam Maarten nog ineens sterk opzetten om zo beslag op de 2e plek te leggen. Er bleek nogal wat verwarring te zijn ontstaan over het aantal rondjes dat we moesten lopen, zowel bij Montijn als bij laatstgenoemde Maarten, die op nog een rondje had gerekend en vrijwel direct na de finish spontaan besloot om heldhaftig nog een 5e rondje af te leggen. Bij de vrouwen was het Gerrieke die naar de winst liep, wat resulteerde in een spontaan interview met de microfonist, waarin zij liet weten erg lekker gelopen te hebben. Een bijzondere vermelding is er nog voor Marieke en Gera, die van dezelfde man die hen eerder meedeelde dat de start om 12 uur was, om 5 voor 12 (ingelopen en wel) te horen kregen dat de start om 1 uur was en er om 1 uur toch gewoon bij waren; Marieke finishte in een tijd van 18.01.


Met het vage gevoel dat de wedstrijd na de basisschoolloop toch wel over zijn hoogtepunt heen was (de trimloop om 2 uur kende 6 deelnemers), maar ook in de wetenschap dat ik, als deze wedstrijd later tot een begrip in de hardloopwereld is uitgegroeid (Montijn zei het al: "ik weet zeker dat ik volgend jaar weer kom"), toch mooi zal kunnen zeggen dat ik dé Nieuwegein Open een keer gewonnen heb, én een medaille en bloemetje rijker, toog ik tevreden huiswaarts.

 

Hier uitslagen:

 

D-junioren (2590m)

Jongens:

2. Juras Huijben             AV Phoenix         10:37

Meisjes:

1. Nida Huijben              AV Phoenix         10:34

 

Junioren A&B en senioren:

Heren:

1. Jeroen Rodenburg       AV Phoenix        12:32

2. Maarten van Ommen   AV Phoenix        12:39

3. Yassine Loukili            AV Atverni          12:45

6. Montijn van de Ven      AV Phoenix        13:33

Dames:

1. Gerieke Grootemarsink AV Phoenix       15:53

2. Marieke Gimbel           AV Phoenix        18:01

  • No comments found