Nieuws

Kalender

27 september

Clubkampioenschappen

 

Meer »

Prikbord

  • Geen berichten om weer te geven.

Mila-atleten zetten Huizen op zijn kop

C0040Hoewel het meeste spektakel dit weekend weer in Apeldoorn werd opgeëist - door dit keer de junioren – liet Phoenix op lokaal niveau ook van zich gelden. Dat ging met minstens zoveel succes als de juniorentoppers dat deden. De Trappenbergloop in Huizen was het decor voor een septet Phoenix-atleten om duidelijk te maken hoe de kaarten zijn geschud in het hardloopwereldje. Zelf vreesde ik het zwaar te verduren te krijgen om Arjen (Sierd) van der Logt voor te blijven op het 10km lange crossparcours. Arjen is de man in vorm, zo toonde hij aan bij zowel de NK 10km in Schoorl, als de NK-indoor op de 3000m. Over mijn eigen vorm had ik beduidend meer twijfels na een kwakkelperiode met diverse pijntjes en een niet al te succesvol verlopen NK indoor op de 1500m.

 

Gelukkig bleef de voorspelde regen uit waardoor de modderige paden niet modderiger werden dan ze al waren. Wel stond er een aardig windje. Dat weerhield  Arjen en mij er niet van om vlot te starten en na de eerste km 3:07 te klokken. Dat tempo was Arjen – en mij overigens ook – iets te gortig en we zakten dan ook terug in snelheid. Toch liep ik vanaf dat moment uit op Arjen en ging ik solo verder. Net als Arjen trouwens, want zijn belager kon ook niet volgen.  

 

Verder naar achter konden Marijke en Simon een battle uitvechten. Medailles winnen op een NK-indoor is één, maar afrekenen met een sluwe vos als Van den Enden is andere koek. Voor zover ik begreep was het verschil tussen beide in eerst instantie niet groot. Toch was het de top 40-plusser die de onderlinge strijd in zijn voordeel besliste en in het tweede deel van de wedstrijd nog een minuut voorsprong op Marijke pakte. Daarmee won Simon tevens het 35+ klassement. Marijke won overigens, niet geheel verrassend, de dameswedstrijd.

Anderhalve minuut later volgde Ad Buijs. Daarmee werd hij tweede in de categorie 55+ (als 60+er). Als laatste zaten Werner en Caroline elkaar op de hielen. Voor Caroline was het pas de tweede 10km ooit en dit ging haar best goed af. Een 4e plaats bij de vrouwen senioren was het resultaat.

Zelf liep ik lekker en klokte ik solo – wat ik later begreep – een parcoursrecord (wat mogelijk in handen was van Bernard te Boekhorst?). 33:39 was de tijd. Arjen had iets meer dan een minuut langer nodig en eindigde als tweede. Als een stel ware atletiekvedetten werden we geïnterviewd, gefotografeerd en overladen met complimenten. Dat doet een ego natuurlijk altijd goed, al is het ook een beetje gênant. De mensen zouden bijna vergeten dat het over de Trappenbergloop gaat… Wel een erg leuke wedstrijd met een prima organisatie. Mogelijk volgend jaar weer.
 

Uitslagen

Leon Graumans              10km     33:39     1e msen

Arjen van der Logt          10km     34:54     2e msen

Simon van den Enden     10km     37:22     1e m35

Marijke de Visser            10km     38:23     1e vsen

Ad Buijs                         10km     39:52     2e m55

Werner Halter                 10km     43:47     17e m35

Caroline Botman             10km     43:55     4e vsen

  • Voor zover de database weet, liep Bernard hier alleen in 2013 de 10km, en wel in 34.12. In 2005 won hij de 15km in 48.36, dus je mag aannemen dat zijn tussentijd op 10km in de buurt van de 32 minuten zat.

    0 Like
  • Whow dat is hard !! Tegenwoordig is er geen 15km (meer) en de vraag is of het destijds dan een wegwedstrijd of cross was ;) Enig nazoek werk zegt ook dat Menno Zuidema in 2011 33:51 noteerde op deze 10km.

    0 Like