Nieuws

Kalender

27 september

Clubkampioenschappen

 

Meer »

Prikbord

  • Geen berichten om weer te geven.

Chaos bij Mijlen van Zeist + uitslagen indoor Dortmund

Het was Inge die graag haar status als anti-atleet wilde bevestigen. Het voorstel om pas om kwart voor 11 te vertrekken richting Zeist zou een aankomsttijd van 11:15 uur betekenen. Drie kwartier van te voren arriveren is mij toch echt te kort. Ook al hebben we het over de laagdrempelige Mijlen van Zeist (5/10 Engelse mijl). Ik stelde dan ook diplomatiek voor om het vertrektijdstip met 15 minuten te vervroegen. Gelukkig stemde Inge daarmee in en dat bleek een goede beslissing. Het eerste gedonder begon namelijk al bij het ophalen van mijn startnummer.

 

Die was niet te vinden. En dat terwijl ik toch echt 7,50 Euro betaald had via de voorinschrijving van inschrijven.nl. Het probleem bleek gelukkig gemakkelijk te verhelpen te zijn door in de bak met voorinschrijvingen van de 10 Engelse Mijl te kijken. Een slordigheidje, maar de toon voor de rest van de wedstrijd was direct gezet.

 

Behalve Inge en ik waren Marijn de Jonge, Najim el Bouayadi, Jeffrey Vulink, Jasper Commandeur, Bert Kamphorst en Jeroen Rodenburg naar Zeist gekomen om een laatste voorbereiding te treffen voor één of andere afstand voor de Utrecht Science Parkrun die volgend weekend plaatsvindt, of om gewoon een lekker wedstrijdje te lopen. Bert ging voor de 10 Engelse mijlen en Jeroen verassend genoeg ook. De rest zou de 5 Engelse mijl ‘prestatieloop’ gaan doen.

 

Rondom het startgebied trof ik weinig bekende gezichten die tegenstand zouden kunnen bieden. Ik voorzag dan ook een solorace, al helemaal omdat Jeroen aangekondigd had om – heel verstandig – rustig van start te gaan. Marijn wilde bewust hard starten en dus had ik de eerste km in het bos (de Mijlen van Zeist is half cross, half op de weg) gezelschap van hem. Ook de begeleidend fietser sloot zich aan en na die eerste km ging ik samen met de fietser verder.

 

Er diende zich al snel een obstakel aan: loslopende honden. Wat is dat toch voor iets vreemds dat volwassen mensen in het bos gaan wandelen met een dier…?! Als dat al je hobby is, lijn zo’n dier gewoon aan. Want hoe vaak geven die viervoeters wel niet gedoe? Vaak, als je het mij vraagt. Ook nu weer. De situatie was zo: fietser fietst voorop en waarschuwt mevrouw met loslopende hond: ‘pas op, er naderen lopers’. Reactie van mevrouw: ‘oh jee, dat is ie niet gewend hoor…’. Mijn gedachte: ‘daarom wordt u ook gewaarschuwd, trut. En daarbij, ga dan vooral niet in een bos wandelen!’. Fietser passeert mevrouw en hond. Daarna passeert Leon hond en hond reageert agressief. Ik loop uiteraard door, maar op het moment dat mijn rechterbeen de achterpendel inzet maakt de hond een happende beweging. Door een toevallige en ongelukkige timing van de hond raak ik het beest vol met mijn hak tegen zijn bek. Gevolg: op z’n minst een kaakfractuur voor de hond en een hondenbezitter overstuur. Sorry hoor, ik deed het niet expres, en sneu voor het beest, maar mevrouw zal haar lesje hebben geleerd. Ik hoorde in gedachten de mevrouw al roepen ‘maar dat doet ie normaal nooit hoor’. Nee, nee, dat heb ik eerder meegemaakt. Het permanente souvenir van de beet van destijds staat nog steeds in mijn bovenbeen afgedrukt. Uiteindelijk doet de hond nog een verwoede poging om mij te achterhalen maar faalt daarin… Ja, ik liep een lekkere wedstrijd en ben maar onverstoord verder gegaan.

 

Even verderop draai ik rechtsaf het bos uit en beland op de parallelweg van de Amersfoortseweg. Tot mijn verbazing zie ik lopers vóór mij. Een stuk of 15. Jeroen voert de groep aan. Wat blijkt, die 10 Engelse mijlen waren toch wel erg ver voor Jeroen en hij is afgesneden…! De valsspeler! In zijn kielzog zijn meerdere lopers gevolgd.

 

Voor mij wel lekker want zo heb ik een richtpunt om lopers in te halen. Bij het passeren van Jeffrey, Najim, Bert, Jasper en Jeroen hoor ik zo nu en dan een verbaasd ‘huh?’. Maar ja, ik zit toch echt goed en sorry mannen, jullie lopen te weinig.

 

Al met al dender ik lekker door en steven ik op een 5 Engelse mijlen pr af, voor wat dat waard is. Bij binnenkomst zie ik dat ik 36 seconden sneller was dan ooit op deze afstand. Ik werd daar wel een beetje blij van. Het publiek (wat er nauwelijks was) en de speaker deed het niks. Het enige wat ik hoorde was een emotieloos ‘ohw… daar is de eerste loper al. Het is eeehh… Leon Graumans’. Er werd nog net niet bij gezegd: ‘wat een uitslover’. Ik besloot maar direct een shirt met lange mouwen aan te trekken – het was best fris –, om te draaien, en Inge tegemoet te lopen om haar door het laatste stukje te loodsen.

 

Inge had het zwaar op het eind, maar bleek wel de eerste dame te zijn op de 5em. Gelukkig liep zij wel de volledige afstand. Een kleine 20 minuten later kwam Jeroen aanzetten om als eerste te finishen op de 10 Engelse mijl – 800m.

 

Enige tijd later volgde de prijsuitreiking. Jeroen kreeg voor zijn inspanningen een rozijnenbrood. Ik vroeg me af wat er met het inschrijfgeld gebeurd is en daarbij nog harder wat voor prijs er dan voor de 5 Engelse mijl lopers beschikbaar zou zijn. Die was er namelijk ook, was ons via mail beloofd. In praktijk bleek daarin ineens niets van waar te zijn… Echter, wij – en vooral Marijn - laten niet met ons sollen en confronteerde de organisatie met de gecommuniceerde informatie. ‘Euh ja, dat hebben we wel gemaild, maar eehh doen we toch niet…’, was het twijfelachtige antwoord. Standvastig en direct als Marijn is was zijn reactie ‘zorg maar dat er wat geregeld wordt’. Zodoende kwam de enigszins overrompelde mevrouw uiteindelijk met nóg twee rozijnenbroden aanzetten. Één voor mij en één voor Inge. Ik vond het nogal aandoenlijk, maar Marijn had wel gelijk: belofte maakt schuld.

 

Een apart wedstrijdje was het. Als voorbereiding op de Utrecht Science Parkrun was het echter prima. Hopelijk verloopt dan alles wat soepeler en hebben we het verkeerd lopen alvast gehad. Op een herhaling van zetten van 3 jaar geleden zit niemand te wachten…

 

 

Mijlen van Zeist

 

Leon Graumans                    1e hsen                 5em                      25:54

Jasper Commandeur             2e hsen                 5em (-800m)         27:22                    

Marijn de Jonge                    3e hsen                 5em                      28:17

Najim el Bouayadi                 4e hsen                 5em (-800m)        28:31    

Jeffrey Vulink                       5e hsen                 5em (-800m)         28:34

Inge van ’t Veer                   1e vsen                  5em                    36:08

Jeroen Rodenburg                1e hsen                10em (-800m)         54:28

Bert Kamphorst                    2e hsen                10em (-800m)        58:33

 

Yuri Vink                              8e j tot 9 jr            1em                       7:56

 

Louis Vinkloop Amsterdam

 

2. Ineke Deelen                                               5km       21:39

 

 

Indoor Dortmund

 

Jeroen Heesbeen                          60m       7.90

Alice Achterberg                           60m       8.34

Nida Huijben                                 60m       8.44

Pascale Schure                             60m       8.58

Bas Land                                     200m     24.48

Alexander van Zijll Langhout         200m     24.56

Jeroen Heesbeen                          200m     24.58

Nida Huijben                                200m     26.61

Alice Achterberg                           200m     27.07

Pascale Schure                             200m     27.99

Peter Spannring                           800m     2:04.74

Nida Huijben                                1500m   5:31.19

  • No comments found