B’s zegevieren op Battle of the B’s

Place to be: Ookmeerbaan in Amsterdam

B’s: Jinke, Juras, Luc en Nida

Battles: ver, HSS; 800m; 100m; 400m

Tot de tanden toe gewapend met technieken, zin in de wedstrijd, tips en tricks, spikes, boterhammen, appels, water en niet te vergeten stevige tape (via deskundige online instructies door Luc eigenhandig aangebracht op de herstellende wond, opgelopen aan een hordenschroef) betraden onze B’s het strijdtoneel voor hun respectievelijke onderdelen. In de aanloop naar de wedstrijd hadden ze hun krijgsplannen hier en daar al wat aangepast. Zo meldde Jinke zich af voor de sprint om zich te concentreren op het springen. En sloeg Luc met zijn gehavende been het hordennummer over. Wijze en vooral berekenende zetten! Helaas moest Juras zich tijdens de gevechten terugtrekken. De overige atleten kwamen tot winst dankzij soms behoudende en bij tijden zeer aanvallende tactieken. Met als resultaat dat ze niet alleen fors behangen met goud en zilver huiswaarts keerden, maar ook dat er nieuwe pr’s zijn om in stelling te brengen, én dat weer de nodige ervaring en vertrouwen is opgedaan om mee te nemen naar volgende wedstrijden.

Results: 5,40 (goud), 10,84 (zilver); kuitkramp (DNF); 11.51 (series), 11.56 (finale: zilver); 59.79 (series), 58.27 (finale: goud)

• En de tijd van Nida is een nieuw clubrecord bij de MB en de MA. Bij de vrouwen staat ze nu tweede aller tijden bij Phoenix. De springafstanden van Jinke zijn beide outdoor-pr's. Binnen sprong ze afgelopen winter al iets verder. En met zijn tijd op de 100m verbeterde Luc zijn pr uit 2013 (11.59).

1 Like