Nieuws

Kalender

27 september

Clubkampioenschappen

 

Meer »

Prikbord

  • Geen berichten om weer te geven.

Mooie atletiek in Oordegem

foto1acroppedfoto2acroppedfoto3acroppedfoto4cropped

Oordegem, 23-5-2015

 

Het baanseizoen begint op stoom te komen. De eerste competities en de eerste trackmeeting zitten er op. Voor de trainingstagiaires is het alweer ruim drie weken geleden dat ze van de Toscaanse zon genoten. Een logisch moment dus om aan snelle tijden te gaan denken. Dit was reden voor vier mila-atleten, twee trainers, één aanhang, één vader en één anderszins atletiekliefhebber om af te reizen naar België. Om precies te zijn naar de snelle mondo-baan van Oordegem; dat ligt tussen Zottegem en Lede voor degenen die dat niet direct weten te plaatsen.

 

De wedstrijd – de IFAM outdoor – is onderdeel van de Flanders Cup, een reeks Belgische wedstrijden van Europees niveau met als hoogtepunt de KBC nacht in Heusden-Zolder. Maar wel een wedstrijd waar iedereen zich voor kan inschrijven. Het resultaat is een soort trackmeeting XXL: veel series, volle series, in een razend tempo achter elkaar afgewerkt, maar vooral gehaast en snel. Om een idee te krijgen: terwijl ik aan het inlopen was werden er twee series 5000m afgewerkt. Beide series telden zo'n veertig man en niemand liep langzamer dan 14.40. Overigens was dit het hoofdprogramma, in het voor- en naprogramma loop je ook met bescheidener tijden tussen veel mensen van jouw niveau.

 

Arjen was de eerste die van start ging, op de 800m. In een snelle serie begon hij verstandig achterin de groep om door te komen in 57 half. De tweede ronde kon hij nog een aantal plekken opschuiven om te finishen in een mooi pr van 1.57.86. Een goede race en voor het eerst onder de 1.58!

 

Daarna was het de beurt aan de Phoenix-dames: Marijke en Lorraine liepen beiden de 1500 meter. Nadat wat last minute geschuif in de serie-indeling bleek Lorraine tot haar verassing in de snelste serie te lopen, de serie waarin ook Marijke liep. Mijn “je loopt altijd wel tussen mensen van jouw snelheid”-betoog van zojuist ten spijt, bleek deze serie zeer snel te zijn. Na 400 meter moest Lorraine de groep laten gaan en hetzelfde gold later ook voor Marijke. Beide dames hebben de rest van de race alleen moeten lopen. Niet de race dus waarop ze vantevoren hoopten. Revanche wacht op Lorraine morgen in Lokeren en op Marijke volgende week in wederom Oordegem.

 

Mijn eigen 1500 meter mocht ik in de staart van het programma om elf uur 's avonds lopen. De omstandigheden waren ideaal – geen wind, snelle baan, goede serie – en net als Arjen kon ik na 3.56.79 tevreden met een nieuw pr huiswaarts keren.

 

De uitslagen op een rijtje:

 

Arjen van der Logt  800m  1:57.86
Marijke de Visser  1500m  4:41. 29
Lorraine Ravenstein 1500m  4:41.82 
Jeroen Rodenburg  1500m  3:56.79