Nieuws

Kalender

27 september

Clubkampioenschappen

 

Meer »

Prikbord

  • Geen berichten om weer te geven.

Medailles bij de Zweedse Masterskampioenschappen

Chris Daanen Masters Zweden 2015Uddevalla, 24-26 juli 2015

Afgelopen weekend deed ik mee aan het veteranen- kampioenschap (zoals dat hier nog heet) in Zweden. Het was winderig en fris, eigenlijk meer herfstweer dan zomer helaas.
Op vrijdag liep ik de 800 m. (in de klasse 55+). Na een tactische wedstrijd waarin ik in een groepje meeliep kon ik de laatste 100 m. goed sprinten en werd daardoor eerste! Tijd was 2,26.

Tevreden kon ik me voorbereiden op de 1500 m. op zaterdag. De strijd zou daar wat heviger zijn omdat daar een hele goede zweedse veteraan mee zou doen, die vorig jaar nog 4.35 liep. Na een redelijk eerste 300 m. liep ik als 3-de en had helaas te laat in de gaten dat er tegen de wind in een gaatje viel tussen de nr. 1 en 2. In het vervolg van de 1500 m. probeerde ik nog dichterbij te komen, met een andere concurrent in mijn nek. Die kon ik gelukkig de laatste ronde van mij af schudden, maar de nr. 1 (Tore Axelsson, onthoud die naam!) kon ik niet meer te pakken krijgen. Tijd van 4.46 was gezien de weersomstandigheden prima. Ik moest me dus op de 1500 m. tevreden stellen met de 2-de plek. Met een gouden en zilveren medaille reed ik 's middags toch wel voldaan weer ruim 300 km. huiswaarts. Ja, je moet er iets voor over hebben......


groeten, hälsningar,

Chris Daanen

 

(klik hier voor de volledige uitslagen - red)

  • No comments found