Nieuws

Kalender

27 september

Clubkampioenschappen

 

Meer »

Prikbord

  • Geen berichten om weer te geven.

Hordengroep start indoorseizoen met PR's

IMG 20151213 WA0013

Op zondagochtend 13 december ging voor atleten Lisa Rodenburg, Fieke Witte, Mariska Bun, Sibren van den Berg en Bas Land het indoorseizoen van start in Amsterdam. Na een lange periode van wintertraining werd het wel weer eens tijd voor een wedstrijdje. Bij deze wedstrijd in de karakteristieke Ookmeerhal kun je twee keer 60m horden en twee keer 60m lopen. Ideaal voor deze atleten dus.

 

Lisa en Fieke begonnen om 11.15 met hun eerste serie horde. Fieke vloog uit het blok en was als eerst bij de derde horde, maar dit liet Lisa natuurlijk niet gebeuren. Ze maakte een inhaalslag en finishte als winnares in een tijd van 9,34s. Een dik PR met drie tienden van een seconde. Fieke kwam over de finish op 9,61s, ook een dik PR. Deze eerste jaars A-juniore had nog nooit eerder op 84cm gelopen. In de vierde serie kwam Mariska in actie. Zij liep 9,26s, geen PR, maar wel een goed begin van het indoorseizoen.

Om 12.05 kwamen de mannen in actie. Voor Sibren was het de eerste hordewedstrijd waarbij de hordes op 1.07 meter staan. Ik kan u verzekeren dat dit behoorlijk hoog is. Bas Land was ook best zenuwachtig, hoewel hij eigenlijk wel al een idee had hoe hard hij zou lopen. Mariska haar hordentijd is namelijk meestal een goede voorspeller voor zijn hordentijd. Vorig indoorseizoen was Mariska hem met 9,10s iets te snel af. Hij liep toen 9,12s. Beide mannen liepen een keurige race. Bas finishte in 9,24s en Sibren in 9,71s. Voor Sibren een mooi PR en voor Bas een mooie tijd voor een eerste hordewedstrijd.

 

Fieke en Lisa liepen hun tweede horderace om 12.30. Mariska sloeg deze over, omdat zij ook nog de 60m zou gaan lopen. Fieke startte in de eerste serie en kwam hier tot een verbetering van haar tijd in de eerste serie. Met 9,49s liep zij een nog dikker PR. Lisa was door haar snelle tijd in de eerste serie in de snelste serie ingedeeld. Dit zorgde wel een beetje voor extra zenuwen, maar dit leidde ook tot een betere prestatie. Met 9,32s scherpte ze haar nieuwe PR uit de eerste serie nog met twee honderdsten aan.

Bas en Sibren waagden zich nogmaals op de 1.07m horden. Dit leidde voor beiden ook tot een verbetering van de tijd in de eerste serie. Bas liep 9,22s en Sibren 9,63s, een dikke verbetering van zijn eerste tijd. Hier waren de mannen erg tevreden mee. Bas vond het fantastisch dat hij Mariska vandaag had verslagen met vier honderdsten, omdat de rollen vorig jaar meestal omgedraaid waren.

Mariska liep om 13.45u nog een spetterende 60m. Zij kwam tot 7,88s, wat voor haar een leuke verrassing was. Haar PR staat al vier jaar op 7,80s. Het lijkt er wel op dat die dit seizoen nog uit de boeken gaat.

De atleten kunnen met plezier terugkijken naar deze middag. Ook trainer Henk was erg tevreden met de prestaties van vandaag. Hij heeft alweer haarfijn uitgedacht wat hij de komende periode gaat doen om de atleten nog sneller te maken op de horde. 

  • Gefeliciteerd allemaal, een mooi begin, veel succes allemaal in het indoorseizoen!

    0 Like