Nieuws

Kalender

27 september

Clubkampioenschappen

 

Meer »

Prikbord

  • Geen berichten om weer te geven.

3e BAV Wintercup wedstrijd

Wintercup Baarn Arjen JeroenDoor de opening tussen mijn gordijnen dringen steeds feller wordende lichtstralen mijn slaapkamer binnen. Op het moment dat ik wakker word, besef ik dat de lichtstralen op hun route meerdere malen worden onderbroken door vele regendruppels. Gedurende de minuut daarna maak ik mij een voorstelling van de staat van het parcours waarop ik vandaag zal gaan lopen en stel ik mezelf voor de vraag: 9 of misschien toch 12?

 

Het is inmiddels elf uur en ik stap de auto in naar een crosswedstrijd in Baarn. In deze tijd van het jaar leggen de kenners onder ons direct de link naar de BAV Wintercup. In een serie van drie wedstrijden zou dit de laatste zijn. Veel clubgenoten hebben vandaag dezelfde keuze gemaakt als ik dat heb gedaan, namelijk de lange cross (10km). Gerrieke Grootemarsink koos als enige voor de korte variant en deed dit niet onverdienstelijk met een eerste plaats bij de vrouwen (overall). Na de reguliere inloopronde kies ik voor de 9 in plaats van de 12. De getallen houden in dit geval verband met de lengte van de spikepunten (in millimeter uitgedrukt). Met alle andere bekenden startten we om 12:30 uur voor vier gelijke rondes van twee en een halve kilometer. Naast de klassering van deze wedstrijd stond ook nog het overall klassement op het spel. Op voorhand kwamen hier nog drie gegadigden voor in aanmerking. Bij de dames haalde in deze wedstrijd alleen Karin Gorter het podium. Op basis van het feit dat ze geen tijd nam om haar beloning in ontvangst te nemen, kunnen we opmaken dat Karin (nog) niet helemaal tevreden is met haar huidige niveau (maar ze komt terug). Bij de mannen haalden Simon van den Enden (M40) en ikzelf (MSen) het podium. Ook hier werd niet het hoogste treetje beklommen. Door de sterke tegenstand (van nationaal topniveau) mag hier niet te lang over geklaagd worden. De overige mannen: Herman Lenferink, Jeroen Rodenburg, Robert Planting, Leonard Tersteeg en vrouw: Caroline Botman zijn een korte vermelding waard in dit artikel, maar waren over het algemeen niet echt tevreden over hun prestatie. Voor veel van hen is dit een goede voorbereiding voor het baan- en/of wegseizoen. Voor het algemeen klassement mocht ik samen met Jeroen Rodenburg het blok (respectievelijk 1e en 2e plaats) op en de daarbij behorende financiële beloning in ontvangst nemen. Met de grote groep aanwezige atleten mag Phoenix tevreden zijn met de brede bezetting in deze regionale crosswedstrijd.

 

Na vandaag zit het grootste deel van het crossseizoen, voor de meesten van ons, er alweer op. Hooguit zullen we nog een paar clubgenoten in Breda (Mastboscross) en/of Oldenzaal (NK cross) zien. Daarna mogen we weer toe gaan leven naar de wedstrijden op het tartan en asfalt.

 

Bij de afronding van dit artikel zit ik op mijn bed en is het inmiddels al over tienen. Door de opening tussen mijn gordijnen dringen steeds minder feller wordende lichtstralen mijn slaapkamer binnen. Op het moment dat ik in slaap val worden de laatste lichtstralen op hun route meerdere malen onderbroken door vele regendruppels.