Nieuws

Kalender

27 september

Clubkampioenschappen

 

Meer »

Prikbord

  • Geen berichten om weer te geven.

Seizoensafsluiting mila junioren

Het klinkt wat vreemd aangezien het voor de meesten voelt alsof we net weer begonnen zijn na de vakantie, maar ik doel natuurlijk op de afsluiting van het baanseizoen 2016. Het plan was om op vrijdagavond naar Wageningen te gaan met Mojalefa voor een rappe 5000m. Ook Femke stond te trappelen om na een lange voetblessure weer eens aan de start van een wedstrijd te staan. Helaas voor Femke was de trainer dit keer onverbiddelijk; de trainingen gaan pas sinds kort weer goed dus voorzichtigheid is nog geboden: even nog geen wedstrijd.

 

Jammer genoeg werd het uitje naar Wageningen ook voor de trainer gedwarsboomd en wel door Mojelefa; hij was in de week voorafgaand aan de race ziek geweest. In de uitslagen is wel te zien dat Leonard Tersteeg (34 jaar – wat een verschil met de jeugd…!) wel present was en een pr noteerde met 16:30.83. Dat had een mooie jeugd versus bijna-master battle kúnnen zijn…!

 

Ter compensatie van het gemis van Wageningen was er gelukkig allang afgesproken om met de hele groep milajunioren – op een enkeling na die verhinderd was – te gaan trainen in park Transwijk en na afloop pannenkoeken te bakken en te eten bij ‘De Trainer’ thuis.

 

 

Terwijl we in het park een luchtballon op zagen stijgen maakten we er een leuke training van waarbij de luchtballon voor de meeste toch net iets interessanter werd bevonden dan het lopen zelf. Dit soort toestanden laten zich echter gemakkelijk combineren. Rondjes om de luchtballon rennen bracht het beste van twee werelden samen.

 

Terug van de training kroonden Femke en Sanne zich tot keukenprinsessen door uitstekende pannenkoeken te bakken. De ‘mannen’ hadden meer oog voor de Playstation (waarvan ikzelf de ‘aan’ knop nog nooit beroerd heb…) en mijn bluetooth draagbare speaker waaruit plotseling muziek van smakeloze artiesten knalde - ik heb nog een lange opvoedkundige weg te gaan met die jeugd…! - dan voor het kookgebeuren. Maar zodra er een pannenkoek klaar was wisten ze de keuken toch wel weer heel snel te vinden. Datzelfde gold voor het ijs wat ná de pannenkoeken klaar stond om verorbert te worden.

 

 

 

Een geslaagd initiatief, al zeg ik het zelf. Goed voor de groepsdynamiek en wat al niet meer. Vooral erg gezellig en dat lijkt mij minstens zo belangrijk. En nu op naar de crossen en wie weet indoor, al duurt dat nog even. In ieder geval, woensdag gaan we gewoon weer verder met trainen! Oh ja, voor junioren die mee willen doen: elke woensdag van 17:30 tot 19:00 mila-training op Maarschalkerweerd!

 

 

  • No comments found