Nieuws

Kalender

27 september

Clubkampioenschappen

 

Meer »

Prikbord

  • Geen berichten om weer te geven.

Jeetjemineetje, goed bezig tweede team van AV Phoenix!

IMG 3483Het tweede team van Phoenix is in het verleden een kweekvijver voor talent gebleken. Uit angst mensen te vergeten zal ik hier geen namen noemen, maar feit is dat een goede prestatie in het tweede een springplank kan zijn voor een grote carrière in de atletiek.

 

Er stond dus veel op het spel in Alphen aan de Rijn, waar de volgende dames en heren namens ons cluppie de messen geslepen hadden: Mirthe Muilwijk, Nina Hellebrekers, Inge van ’t Veer, Pascal Schure, Harnie Mertosemito, Lisanne Verhoeven, Marieke Gimbel, Martijn Spaan, Robert Hogerwerf, Hans Rebers, Leonard Tersteeg en Thierry Kortekaas.


Over de geleverde prestaties kan ik kort zijn: iedereen presteerde geweldig. Ik weet niet of het aan de stormachtige wind lag, de uitstekende sanitaire faciliteiten of het totale gebrek aan dopingcontrole door het organiserende AAV’36, maar werkelijk waar iedereen wist het meeste uit zijn of haar bepaald niet beperkte fysieke capaciteiten te halen. Geweldig toch? Het is altijd gewaagd om er bij een dergelijke collectieve zegetocht personen uit te lichten, maar ik doe het toch.

 

Allereerst Inge: al vele jaren een vaste klant bij de MILA-trainingen van Phoenix, en nu eindelijk, na vele, vele, vele pogingen voor het eerst onder de magische grens van 2 minuut 30 seconden gedoken. Dit gaat stermiles opleveren! En wat te denken van het sprintdebuut van Harnie? Ze pakte gelijk flink uit met een 100m, een 200m en nog een puike 100m in de afsluitende Zweedse estafette. Ze toonde zich een ruwe diamant, het eerste team krabt zich vast flink achter de oren hoe ze dit talent over het hoofd gezien hebben. We gaan nog veel van Harnie horen. IMG 3687En de laatste persoon die onze kudo’s verdient is Leonard Quirinus Tersteeg. Allereerst versloeg hij Phoenix’ favoriete master Hans op de 5000m wat meteen een bak punten opleverde. Kort daarop maakte hij zijn debuut op de hink-stap-sprong (hier een filmpje van één van zijn pogingen) en bleef met een poging van 8 meter 79 maar nipt onder de selectielimiet. Ziek. Nog maar net bekomen van deze krachtinspanning liep hij ook nog gewoon eventjes een 200m alsof zijn lever ervan afhing. Mede dankzij dit inspirerende optreden zetten de heren een geweldige DQ op de klokken, waar men het in ‘het wereldje’ nu nog over heeft.


Beste lezer, de thuisblijver was ook deze keer de grote verliezer. Phoenix blijkt niet alleen in de top maar ook in de breedte tot de betere verenigingen van Nederland te horen, zoveel moge duidelijk zijn na de geleverde prestaties. De cijfers van de vrouwen vind je op deze pagina, en op deze pagina de cijfers van de mannen.

  • Hans, kom jij de selectiecommissie van de Stermiles versterken/vervangen?

    0 Like
  • Wil je ervan af? Lijkt me superleuk om te doen, al dan niet samen met jou en/of anderen die hierover mee willen denken!

    0 Like
  • Guest - profile

    0 Like