Nieuws

Kalender

27 september

Clubkampioenschappen

 

Meer »

Prikbord

  • Geen berichten om weer te geven.

SwimBikeRun weer een spetterend succes!

Er is niet veel nodig om tot traditie verheven te worden (dat was na de eerste aflevering al duidelijk) en zo stond op 1 juli, vroeg in de ochtend, al een stel recreanten te trappelen in het Haarrijnse strand voor de start van de 3e Swim-Bike-Run. Alleen of in estafettevorm (met een enkele laatkomende fietser) een stuk zwemmen, fietsen en lopen (grofweg de halve olympische afstand) om dat alles af te sluiten aan een picknicktafel. De bostraining ging weliswaar niet door, maar dit laten we ons niet ontnemen.

 

Nou was ik zelf nog net op tijd om Marcel en Mariëlle de juiste weg te wijzen naar de start van het fietsen, dus van het zwemmen weet ik nauwelijks meer dan de uitslagen en naar goed gebruik kwam Michiel ruimschoots voor de anderen uit het water. Bij het fietsen op het behoorlijk natte parcours (het was nog maar net opgehouden met regenen) was hij dan ook een onbereikbaar doel, hoe snel vooral Bert (met Jesper in het wiel) ook over het parcours raasde. De wind blies duidelijk krachtiger dan vorig jaar, het was dan ook lastig om de fietstijden van vorig jaar te verbeteren maar het is sommigen wel gelukt. Er moeten heel wat lopers van start gegaan zijn terwijl ik het fietsen nog stond te verwerken, zo enthousiast hoorde ik Sabien en ook Mel (denk ik) water aangeven aan de lopers.

 

De lopers waren wel weer zo fanatiek bezig dat ze daar onderweg nog weinig behoefte aan hadden, maar achteraf des te meer. Na het binnenhalen van laatste loper Marjon (die het hele fietsparcours op een fiets met boodschappentassen aflegde) werd het tijd voor prijzen in allerhande categorieën. Prijstechnisch is het natuurlijk slim om niet als broer en zus mee te doen aan de estafette, als je het ook volledig op eigen kracht lukt om bovenop het podium te belanden. Marnelle en Jesper waren duidelijk het snelst en bezetten samen met Brigit, Emma, Roelof en Michiel het podiu,. Bij de teams was de combinatie Jan-Bert en Bert de anderen te snel af, voor Max, Oskar en Hans (team van Megen) en Jan-Kees, Amerens en Femke. Maar daarmee hield de prijzenregen niet op, Paul schijnt er zo over gezeurd te hebben na de magere prijzenpot van vorig jaar dat hij nu ook met een eigen prijs naar huis mocht gaan, andere prijzen waren er voor team Fe-Male voor o.a. de onovertroffen teamgeest van Anouk (maar pas na het zwemmen komen opdagen van de rest van de ploeg....) en natuurlijk ook de organisatie en de vrijwilligers.

 

Rini, Mayke, Marnelle en Jasper, heel erg bedankt voor de organisatie van weer een prachtige SwimBikeRun!