Nieuws

Kalender

27 september

Clubkampioenschappen

 

Meer »

Prikbord

  • Geen berichten om weer te geven.

De D-Spelen 2017

Zondag 3 september, Amsterdam, Olympisch stadion. Een mooiere locatie voor je nationale kampioenschap is er niet toch? Naja misschien op je eigen thuisbaan dan ;) Coos mocht samen met nog een aantal anderen deelnemen en bij Coos ging dat zo goed, dat dat zeker een vermelding op de Phoenix-website verdient.

 

Voor wie het niet weet: Coos vindt het leuk om te sprinten. Daarom was haar onderdeel op de D-spelen de 60m. Hoe ziet zo’n dag er dan uit? ’s Morgens om 10 voor 12 eerst de series doorkomen. Dus inlopen, oefeningen, wat versnellingen en dan als het tijd is je melden. Je startblok klaarmaken en dan beginnen die paar zenuwslopende minuten. Je moet precies op het juiste moment reageren op het schot, de eerste paar passen zijn belangrijk om op gang te komen en daarna moet je dan de ontspanning vinden en hard doorlopen.

 

Bij Coos ging dat heel goed. Met een tijd van 8,34 liep ze haar beste tijd ooit buiten (ze had indoor al eens precies dezelfde tijd gelopen). Daarmee was ze als tweede door naar de halve finale. Die halve finale was om 13.55. Dus dan ga je weer het hele riedeltje af van inlopen, oefeningen, wat versnellingen en dan je weer op tijd melden. Je startblok klaarmaken en dan weer die paar zenuwslopende minuten. Maar het ging weer heel goed. Dit keer met een lichte tegenwind een iets mindere tijd, maar wat zijn nu 4/100ste? Haar tijd was 8,38 en belangrijker: als derde door naar de halve finale. Als trainer ga je dan denken: ‘die medaille komt wel heel dichtbij, wat zou dat leuk zijn!’ Natuurlijk zeg je tegen atleetje: "Supergoed gedaan. Lekker even uitrusten en wat eten, dan kun je straks weer heel hard lopen in de finale."


Om 17.00 was de finale. Natuurlijk eerst weer inlopen, oefeningen, wat versnellingen en dan weer op tijd melden. Je startblok klaarmaken en dan die paar zenuwslopende minuten die nu nog erger zijn. Dan klinkt dat schot, als ze over de finish zijn is Coos inderdaad derde geworden in weer een evenaring van haar pr. Supergoed gedaan en ik ben heel trots op haar. Nu lekker genieten van je medaille en op naar de volgende ;).

 

Er waren nog meer toppers van Phoenix actief. Zoals een mooie vierde plaats met een dik persoonlijk record voor Daniël. Hieronder alle uitslagen.

 

Jongens Junior D1 - 80 meter
30 Olaf Rijnboutt 12,30 +1.8 m/s

 

Jongens Junior D1 - Verspringen

35 Olaf Rijnboutt 3,51 +1.2 m/s

 

Jongens Junior D2 - 150 meter
13 Daniël van der Poel 21,44 -0.7 m/s

 

Jongens Junior D2 - Speerwerpen
4 Daniël van der Poel 37,22

 

Jongens Junior D2 - Verspringen
29 Antoni Elkenbracht 3,56 +0.6 m/s

 

Meisjes Junior D2 - 60 meter
1 Coos Veldpaus 8,34 +0.6 m/s

 

Meisjes Junior D2 - 60 meter halve finale
3 Coos Veldpaus 8,38 -0.7 m/s

 

Meisjes Junior D2 - 60 meter finale
3 Coos Veldpaus 8,34 -0.6 m/s

 

Meisjes Junior D2 - 60 meter horden
22 Imke Boersma 11,45 +0.7 m/s

 

Meisjes Junior D2 - Verspringen
21 Imke Boersma 4,13 +0.6 m/s

 

De mooie foto's zijn gemaakt door Max Kooijmans. Er staan er nog meer op zijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/maxkooijmansphotography/

  • No comments found