Nieuws

Kalender

27 september

Clubkampioenschappen

 

Meer »

Prikbord

  • Geen berichten om weer te geven.

Het ging Goed in Gent!

Gent, zaterdag 22 februari 2014

De juniorenselectie die vandaag bij de indoor in Gent voor Phoenix uitkwam, bestond uit vijf cadetten, één scholier en één miniem (alles is een beetje anders in België en dat begint met de benaming van de categorieën). Aangezien de ingang van de hal niet erg duidelijk aangegeven was, kwamen we via de inloopbaan binnen en bereikten we zigzaggend tussen de inlopers de tribune. Heel voordelig, want zo had ik de ‘inkom’ gemist: een tafel op een willekeurige plek in de hal met een paar bejaarden die druk in de weer waren met allerhande briefjes.

Op de tribune zat de familie Van Enk al meer dan een uur te wachten tot Sanne eindelijk kon starten. Anderhalf uur uitloop… dat beloofde wat. Tim liet ons zien waar je kon inschrijven en hoe je daarna moest zorgen dat je startbriefje in het juiste bakje terechtkwam. Geen limieten aan het aantal deelnemers. Ondanks dat we daarom al rekening hielden met latere starttijden gingen Nida, Jinke, Luc en Yara inlopen. Eindelijk werden de series 1000 voor de miniemen dan afgewerkt, waarin Sanne heel knap constant liep, ondanks dat ze gaandeweg meer last van haar blessure kreeg.

En terwijl de loopnummers op de rondbaan verder gingen, startte de sprint toch bijna geheel volgens het chronoloog. De serie-indeling was op tijd, waardoor Jinke direct in de eerste serie liep, met een nieuw PR/CR als resultaat. Nida zat in de volgende serie, deed voor het eerst dit seizoen mee en haalde ook een PR. Luc liep ook hier weer een puntje van zijn PR/CR af en Yara raakt steeds beter in vorm en zat niet meer zo ver van haar PR af. Daarna was het de beurt aan Tim en Juras die samen in de eerste, snelste serie van de 1000 meter liepen. Luc ging daarna door naar het verspringen, waar hij in een groep van maar liefst 30 atleten de finale en vervolgens de 2e plaats behaalde.
Bij kogelstoten van de meisjes cadetten was het nóg drukker: 35 deelnemers. De meiden hadden al gauw contact gelegd met een Belgisch meisje die het soms slecht te begrijpen Vlaams voor ze vertaalde. Daar mocht Nida door naar de finale en Jinke nét niet, met voor beiden een PR. Voor Yara vielen haar volgende onderdelen samen. Ze moest de hele tijd heen en weer rennen tussen ver en kogel, maar dat leverde haar wel een finaleplaats op beide onderdelen en een nieuw PR/CR voor kogel op. Nida sloot de wedstrijd af met een mooie 300 meter.
 

De resultaten

Sanne van Enk        1000 meter – 4:06.11

Jinke van der Sluis  60 meter – 8.21
                             Kogelstoten – 9,08

Nida Huijben           60 meter – 8.41
                             Kogelstoten – 9.93
                             300 meter – 42.95

Luc Orbons             60 meter – 7.32
                             Verspringen – 5,75

Juras Huijben         1000 meter – 3:10.08

Tim van Enk           1000 meter – 3:07.08

Yara van Dee          60 meter – 8.37
                             Verspringen – 4,88
                             Kogelstoten – 11,55

 

  • No comments found