Nieuws

Kalender

27 september

Clubkampioenschappen

 

Meer »

Prikbord

  • Geen berichten om weer te geven.

Winnen is maar relatief?! - wintercup Baarn

Terwijl de NK atleten actief waren op de Warandeloop, waren de ‘overige’ atleten actief in Baarn. Op de korte cross waren Lisa de Ruiter en ondertekende actief. Op de lange cross waren Marieke, Mark, Mark en Kasper van de partij.

Onderweg naar de wintercup was het nog regenachtig, maar tijdens het inlopen bleek het al snel heerlijk weer te zijn om te rennen in de bossen bij Baarn. De wintercup heeft een nieuwe locatie en daar is het goed geregeld. Goede voorziening van toilet/kleedruimte en een overzichtelijke start met een mooi parcours volgend.

Lisa en ondertekende waren van tevoren al aan het ‘voorspellen’ hoe de race zou gaan. Trouwe trainmaatjes worden nu toch concurrent. Lisa lijkt wat fitter te zijn wanneer je naar de trainingen kijkt, maar ondertekende is meer van de langere afstand. Geen idee hoe het gaat, we hebben er in ieder geval beiden zin in!

De start was er één zoals bijna alle crossen gaan; lekker een beetje duwen en vooral heel hard beginnen.  Joost, bedankt dat je dit ook oefent tijdens onze trainingen ;-) Lisa was uiteraard snel weg. Ondertekende heeft wat meer moeite met de snelle start, maar liep al snel in zodra het tempo gestabiliseerd werd. Positieve aanmoedigingen volgden onderweg.

Uiteindelijk is ondertekende gefinisht  in een tijd van 14.08 min. en Lisa in een tijd van 14.35 min. Deze tijden waren goed voor een 2e en 3e plek. Iets waar beiden totaal niet bewust waren. Als we dat geweten hadden, hadden we nog wel een stukje harder  gelopen; nummer 1 liep slechts 6 sec voor… Toch niet competitief genoeg…

Lisa wat ontevreden (ook 2 dagen niet fit geweest), ondertekende tevreden voor een 1e cross dit seizoen, begonnen we samen aan het uitlopen. We kozen ervoor om de grote ronde uit te lopen zodat we ondertussen de 10 km lopers aan konden moedigen en onze race konden analyseren.

Het onderwerp van gesprek was ‘winnen’. Op eens staan we op een 2e en 3e plek… Om een beetje een indruk te geven van ons gesprek: “Tja, winnen is maar relatief, want nu zijn de NK lopers er niet.” “Anders hadden we geen schijn van kans gehad.” “We zijn zo’n tussengroep; bij een NK zullen we achter in het veld lopen, bij alle niet-NK lopers lopen we blijkbaar bovenaan.”

Onze conclusie was dat het natuurlijk hartstikke leuk is dat we een keer gewonnen hebben. Dat dingen altijd betrekkelijk zijn; er is altijd een vergelijking waarmee je je eigen prestaties mee naar beneden kan halen. Feit is dat we ons fit voelen, het heerlijk vinden om met de cross mee te doen en mooie tijden neer kunnen zetten. En het is veel leuker om daar naar te kijken, dan vanuit het oogpunt; “winnen is maar relatief”

Eenmaal klaar met uitlopen kwamen we weer terug bij de start. “Goh Lisa, wanneer zou de prijsuitreiking van de korte cross zijn?” Lisa kijkt op haar telefoon; 12.40 uur. En hoe laat is het nu? 13.10 uur…. Samen hebben we er hard om gelachen; zo belangrijk was het dus voor ons om op dat podium te staan.

__________________________________________________________
Aanvulling redactie:

Er zijn hele goede prestaties geleverd bij de jeugd. Willem Veldpaus, Ok de Kiefte, Elisa Couperus en Coos Veldpaus zij in actie gekomen namens Phoenix. Willem en Ok liepen lange tijd samen 2e en 3e in hun race totdat Ok in het laatste stuk van de race een versnelling plaatste. Ok eindigde als 2e. In een gevecht om de 3e plaats met 3 jongens is Willem als 4e geëindigd. Elisa is in haar race als 5e geëindigd bij de meisjes A 1e jaars. Coos Veldpaus moest helaas uitstappen.


n

  • No comments found