Nieuws

Kalender

27 september

Clubkampioenschappen

 

Meer »

Prikbord

  • Geen berichten om weer te geven.

3 sterren voor marathon Eindhoven

Jaap marathon Eindhoven 2013Regen, twee PR's, carnavalsmuziek, nog meer regen, het NK: een recensie van de marathon van Eindhoven.

parcours: 3 sterren. Veel asfalt, weinig bruggen en ruime bochten zijn 5 sterren waard. Maar twee rondes door de de lelijkste stad van Nederland levert 2 sterren aftrek op.

weer: veel regen en wind. 1 ster omdat ik soms wind mee had.

sfeer: Vanwege het slechte weer was er weinig publiek, maar de mensen die langs de kant stonden waren erg enthousiast. Samen met de vele muziekbandjes zorgt dit voor 3 sterren

eigen prestatie: 2:50:49 is een verbetering van mijn PR met een halve minuut. Onder deze omstandigheden een wereldprestatie die 5 sterren waard is. Een ster er af vanwege de arrogantie om jezelf maximaal te belonen, maakt 4 sterren

prestatie Hans Rebers: 2,5 ster. Ook hij verbeterde z'n PR, maar liep slechts een halve marathon, daarom de helft van 5 sterren. Sorry Hans.

de laatste 10 km: 1 ster. "De kou sloeg op mijn benen" aldus Andrea Deelstra, winnaar van het NK Marathon bij de vrouwen. Mijn benen deden het vanaf km 32 niet meer. Misschien de kou, maar waarschijnlijker is het al 10 jaar lang overslaan van de zaaltraining. Toch maar een keer gaan?

Conclusie: 3 sterren voor de marathon van Eindhoven vanwege het snelle parcours. Maar ook een saaie route, daarom wordt het volgend jaar Amsterdam.

  • No comments found