Nieuws

Kalender

27 september

Clubkampioenschappen

 

Meer »

Prikbord

 • Geen berichten om weer te geven.

NK Junioren: 12 races, 9 CR's, 3 finales

Nida NK Jun 2013Eindhoven, 28/29/30 juni 2013

De Phoenix-prestaties op dag 1 en 2 van de NK Junioren in Eindhoven zijn gerust zeer bijzonder te noemen. Met name de meisjes deden vrijdagavond en zaterdag stevig van zich spreken. Nida Huijben (MC bij de MB) en Lisa Rodenburg (MA) plaatsten zich beiden met een persoonlijk record voor de finale op de 400m horden. Daarin liet Nida (13 jaar pas) nog eens zien dat die tijd geen vergissing was en eindigde ze als vijfde bij de MB. Lisa kwam als zesde over de finish in haar finale bij de MA.  Luc Reij kon zijn tijden van eerder dit seizoen - op jacht naar de EYOF-limiet - niet benaderen en haalde de finale helaas niet.

Op zaterdag voltrok zich op de 100m bij de MB weer iets opmerkelijks: Yara van Dee verbeterde in serie drie met 13.08 haar CR bij de MB, dat op 13.23 stond, maar in serie vijf vond Jinke van der Sluis (MC) dat het nog wel sneller kon, en met 13.05 dook zij onder het kakelverse record van Yara. Daarmee was de koek nog niet op, want met haar tijd had Jinke zich geplaatst voor de halve finale en daarin presteerde ze het zelfs om onder de 13 seconden te lopen: 12.99. Dus weer een nieuw CR. Bij de jongens kwam Luc Orbons in actie op de 100m, ook als junior C bij de jongens B. Hij kon het als allerjongste in de series helaas niet bolwerken tegen de grote jongens. Lisa R NK Jun 2013Daarna was het weer de beurt aan Nida, nu op de 400m. Indoor had zij al 59.50 gelopen, maar op de buitenbaan was ze dit seizoen nog niet in die buurt geweest. Nu kwam ze in de series tot 59.99, een tijd die goed is voor een nieuw CR bij de MB én bij de MA, en dat laatste is wel heel bijzonder, want daarmee verbetert Nida een record dat heeft standgehouden sinds 1968!! Dus na 45 jaar (vijf-en-veertig) is er eindelijk een meisje bij Phoenix dat harder loopt dan Ria de Jong, die in 1968 in Amsterdam een tijd 60.5 liep (en nu bijna met pensioen is). Over historisch gesproken.
En alsof dat nog niet genoeg is, plaatste Nida zich met deze tijd ook weer voor de halve finale, waarin ze zich nog weer eens met 3/100 verbeterde, en dus weer twee CR's vestigde. Het is dat de 400m en de 400m horden bij de MC geen officiële nummers zijn en je er dus geen CR's op kunt vestigen, anders zou Nida in haar eentje in twee races zes clubrecords gelopen hebben.
En met die 59.96 plaatste Nida zich ook nog eens voor de finale van de 400m, die zondag verlopen wordt. Wat het ook wordt, een succes is het nu al.

UPDATE dag 3 - 30 juni 2013:

Nida heeft in de finale 400m MB laten zien dat het nog veel harder kon. In een race met drie MB's en drie MC's toonde Nida zich de snelste van de MC's en liep ze naar de vierde plek in 58.60, maar liefst 1,3 seconde harder dan gisteren.
Als laatste kwam Max Verbrugge in actie bij het hoogspringen JB. Jammer genoeg kon hij zijn 1.85 van een paar weken geleden nu niet herhalen en bleef hij op 1.75 steken.

Klik hier voor de foto's van Michel en videobeelden van Hortas. Hier staan een paar foto's van Edwin van den Berg.

 • Guest - katejohn

  The information and the aspect were just wonderful. I think that your viewpoint is deep, it’s just well thought out and truly incredible to see someone who knows how to put these thoughts so well. free custom essay online Good job and keep it up.

  0 Like
 • Guest - rahu

  We developed the tool to run in an online system for convenience of use for every one of our individuals. Roblox generator produced by our group is just best in business as well as do not require any kind of downloading and also setup.

  0 Like
 • Just click on our homepage to play online sudoku and do full of fun on playing time and the latest version of sudoku is very nice and classic.

  0 Like