Nieuws

Kalender

27 september

Clubkampioenschappen

 

Meer »

Prikbord

  • Geen berichten om weer te geven.

Historische avond Epe door Phoenixjeugd

Tim en Ok na afloop (Foto EvdB)Epe, dinsdag 18 juni 2013
Terwijl alle vriendjes en vriendinnetjes in Utrecht watergevechten aan het houden zijn, bevinden Ok en Femke zich op de achterbank bij mij in de auto. Op deze zwoele zomeravond zijn in een andere auto zijn Tim en Sanne al onderweg naar de bossen van Epe. Op het programma staat voor iedereen een 1000m. Dat de baan in Epe Tim goed beviel wisten we, maar dat hij onder de 3 minuten zou duiken en daarmee een 27 jaar oud clubrecord pakte, was fantastisch!
Op de altijd rustige dinsdagavondwedstrijden van Cialfo - Ok: "ik ben nog nooit bij een atletiekiets geweest dat zo rustig was" - was er zoals altijd voor de start van de 1000m de coopertest. Als een geoliede machine kwamen 2 minuten voor de start van alle kanten lopers Femke Brouwer (Foto EvdB)naar de start toe lopen om rustig van start te gaan. Na de coopertest was het de beurt aan onze Phoenixatleten. De jongens in de eerste, snellere serie en de dames in de tweede. Tim ging vrij rap (33,5) van start, zoals hem dat ligt. Ok lag daar iets achter, maar wist zich goed vast te bijten in een andere atleet. Ok moest de tweede ronde vervolgens wat laten gaan, maar Tim leek alleen maar soepeler te gaan lopen. Na 600m kwam hij door in 1.45 wat toch echt wel een hele mooie tijd kon gaan worden...! De laatste ronde gaf Tim alles wat hij had - en dat is niet niks, mensen - en toen hij over de streep kwam drukte ik op mijn klokje. 2.59? Ja staat er echt! Top Tim! Dat betekent dat het CR dat op naam stond van Dennis Herfkens uit 1986 (!) uit de boeken is gelopen. Hij klimt met deze tijd naar de 3e plaats op de ranglijst van dit seizoen. Ok wist er vanaf 250m voor de finish nog een mooie versnelling van maken en verbeterde zijn PR ook dik. Hij dook vier seconden onder zijn PR en kwam op 3.23 uit. Naar eigen zeggen kan het nog wel harder want 'ik was helemaal niet moe na de finish en ik had meer moeten drinken'. Eens zien wat de competitie ons brengt zaterdag.


Sanne van Enk (Foto EvdB)Enkele minuten later gingen de dames Femke en Sanne van start. Er ontstond een klein peloton waar Femke goed aan bleef hangen. Sanne zat daar iets achter en kon goed in het spoor van een jongen blijven lopen. Onder luide aanmoedigingen van onder andere Tim en Ok werden ze de 2,5 rondjes vooruit geschreeuwd. Zowel Femke als Sanne konden het laatste rondje nog goed versnellen. Femke kwam bekaf maar voldaan over de finish. Sanne liep voor het eerst onder de 4 minuten. Hartstikke goed!


Het was een hele warme, gezellige avond met voor iedereen een fantastische prestatie.Alle foto's van Edwin van den Berg hier:

Uitslagen officieel

1000m Tim van Enk        2.59.3
1000m Ok de Kiefte        3.23.5
1000m Femke Brouwer   3.38.5
1000m Sanne van Enk    3.56.8
  • No comments found