Nieuws

Kalender

27 september

Clubkampioenschappen

 

Meer »

Prikbord

  • Geen berichten om weer te geven.

Phoenix-giganten actief in Hilversum

Zondag 6 april stond de Hilversum City Run op het programma. Een wegwedstrijd over 10km. Race-director Erik Negerman had in de voorbereiding alles uit de kast gehaald om de Nederlandse top deel te laten nemen. Niet gek dus dat Phoenix met een flinke delegatie aan de start stond.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om klokslag 12:00 werden de wedstrijdlopers weggeschoten. Als dolle stieren stoven de Phoenix-atleten de straten van het centrum van Hilversum in.

 

Één van de drie Phoenix-dames, in het verder door testosteron gedomineerde startveld, was Lorraine. Enige weken geleden liep zij al een pr op de 10km (Voorschoten, 36:28). De vraag was of ze deze tijd in Hilversum kon verbeteren. Het aangekondigde vlakke en snelle parcours zou zich daar perfect voor moeten lenen. Na 36:56 min bleek het parcours toch niet zo vlak en snel te zijn en kon de vraag met ‘nee’ worden beantwoord. Toch betekende deze prima prestatie een 9e plaats bij de dames en een 5e plaats in de ‘dames BeNeLux’ categorie. Daarmee keerde zij toch maar mooi met een goed gevulde portemonnee richting huiswaarts. Coach, manager en tevens vriend Menno was er als de kippen bij om zijn fee te kunnen opstrijken.

 

Niet alleen in de ‘BeNeLux’ categorie werd er gepresteerd. In de categorie ‘atleten boven de 1.90 meter’ behaalde Siem een 6e plaats, terwijl Leonard – ondanks een off-day – het in de categorie ‘brildragende atleten geboren in de provincie Utrecht’ het met een 4e plaats toch ook zeker niet slecht deed. De knapste prestatie was wellicht wel het pr van 1 seconde van Kasper. Het is duidelijk dat deze man in een bloedvorm verkeert. Dat werd extra ondersteund met de winst in de categorie ‘mannelijke dertigplussers tussen de 1.64m en 1.72m’ in een tijd van 36:34.

 

Ook Arjen liep lekker. Nadat hij al enkele sterke tijden had genoteerd in vage lulloopjes (R. van Suijdam uitdrukking?) met twijfelachtige parcoursen wist hij nu een

officieel pr te noteren over 10 echte kilometers: 33:34. Een knappe prestatie, al was zijn klassering in de gewone ‘heren senioren’ categorie onbeduidend.

 

Bernard is nog op zoek naar vorm. Die gaat er echt wel weer komen. Je wordt natuurlijk niet zomaar 3e op een wk en ook de 32:08 van afgelopen augustus in de Vakantieloop Biest-Houtakker is echt nog niet vergeten. In Hilversum zat er echter even niet meer in dan 33:45.

 

Maarten ondervond de laatste weken wat fysieke tegenslag. Nadat hij afgelopen jaar de ene na de andere supertijd noteerde, wilden de kuiten vandaag nog niet meewerken. Maarten besloot dan ook niet te finishen. Dat betekende dan wel weer succes in de categorie ‘uitstappers’. Maarten stapte namelijk pas 500m voor de finish uit, terwijl de nummer twee er al na 8.395 meter mee stopte.

 

Ook voor de 50-plussers werd er natuurlijk een uitslag opgesteld en daarin bleek Bert Kamphorst bij de eerste drie te zitten! Toch is iedereen wel benieuwd wat de beste man bezielde om Lorraine tijdens de wedstrijd kletsnat te gooien met een emmer ijswater…! Als een verzopen kat moest Lorraine de race continueren en dat maakt haar prestatie natuurlijk des te knapper. En eigenlijk heeft Bert ondanks dat gezeul met die emmer water ook een sterke tijd gelopen.

 

Inge was heel duidelijk en kortaf in haar commentaar. Op de eenvoudige vraag ‘hoe ging het’ volgde een luid en duidelijk K*T! Minder K*T ging het bij Ineke. Sterker nog, het ging eigenlijk best goed. Hoewel er geen pr werd gelopen mag de 44:47 er toch zeker zijn?!

 

Al met al een geslaagde wedstrijd daar in de mediastad. Het is te hopen dat er bij alle baanwedstrijden komend seizoen minstens zoveel Phoenix-atleten aan de start verschijnen.

 

Uitslagen 10km wedstrijd

31e Leon Graumans                   32:57 (27e MSen)

44e Arjen van der Logt              33:34 (37e MSen)   

47e Bernard te Boekhorst          33:45 (6e M40)

63e Siem Uittenhout                  35:15 (48e MSen)    

66e Mark Broekman                  35:20 (50e MSen)

71e Leonard Tersteeg                35:39 (54e MSen)

76e Jaap Vink                            35:50 (57e MSen) 

87e Marc Leijtens                      36:30 (62e MSen)

90e Kasper Kerver                     36:34 (63e MSen)

94e Lorraine Ravestrein             36:56 (9e DSen)

99e Bert Kamphorst                   37:02 (3e M50)

174e Ineke Deelen                     44:57 (28e DSen)

181e Inge van ’t Veer                 47:16 (29e Dsen)

 

5km ladies run

Nicole van Klink                 23:02

  • Volgens mij is de kreet 'lulloopje' ooit door de illustere Gerard Cornelissen geïntroduceerd.

    0 Like