30e Maliebaanloop zonder Phoenix pr's

Weliswaar aan de late kant, maar een verslag over onze eigen Maliebaanloop mag toch niet ontbreken…?

Wat zal ik er eens over schrijven? Bijna 6x op en neer over de in herfstkleuren getinte Maliebaan. De een vindt het een kwelling, de ander een zegen. Snel is het parcours in ieder geval wel. Menigeen heeft zijn 10km pr op de kaarsrechte Maliebaan neergezet.

Of er afgelopen zondag persoonlijke toptijden in zouden zitten viel te betwijfelen. Op het lange rechte stuk richting de finish stond namelijk een stevig windje tegen. Dat leek elke keer de opgebouwde marge met wind mee keihard teniet te doen. Al denk ik niet dat Peter Ngego, Frank Bollen en Ruben Scheurwater daar last van hadden. Zij vormen bij de heren het podium en realiseerden snelle tijden. 30:48, 31:05 en 31:25 kwam er achter hun namen te staan.

Ook dit jaar weer veel support van alle Phoenixvrijwilligers en leden. Dat maakt het lopen op de Maliebaan voor een Phoenix atleet leuk. Al was de Phoenix-wedstrijddelegatie dit jaar wat magertjes. Net als de volledige wedstrijddeelname overigens. 89 wedstrijdlopers is een forse daling ten opzichte van 2013 en 2012. Toen stonden er respectievelijk 121 en 134 wedstrijdlopers aan de start. Al moet erbij vermeld worden dat in die jaren het NSK-weg in de race geïntegreerd was.

Nu de race. Positief om te melden was dat Arjen na wat gekwakkel weer pijnvrij een wedstrijd kon lopen. Enigszins met de rem erop kwam hij direct al tot 34:56.

Jeroen was benieuwd hoe hij er op een 10km voor zou staan. 10 hele km’s is voor Jeroen aan de lange kant. Dat gegeven in combinatie met een hopeloze vorm van de dag resulteerde in een nogal tegenvallende 36:42. Snel vergeten maar.

Achter Jeroen zag Lorraine het gat steeds kleiner worden. Gelukkig voor Jeroen werd een vernedering hem net gespaard. Want Lorraine was coulant, ook al rook ze bloed – waar die lucht vandaan kwam is voor iedereen een raadsel - en dat motiveerde haar om keihard een 3e plaats bij de vrouwen op te eisen! De eer van Phoenix is weer hoog gehouden. Gelukkig maar, want verder heb ik weinig positieve reacties van de Phoenix-deelnemers op hun eigen prestaties gehoord.

Wel een groot compliment voor de Maliebaanloopcommissie. Door al hun inspanningen hebben 1659 hardlopers (jeugd, recreanten, wedstrijdlopers) een mooie sportieve ervaring gehad. Hoewel de wedstrijd vlekkeloos is verlopen (geloof ik) gaat er veel tijd in de organisatie zitten en zijn de laatste weken stressvol. Petje af voor iedereen die heeft bijgedragen aan deze mooie 30e editie. Hopelijk kan de Maliebaanloop nog 30 edities vooruit en dan weer met meer dan 100 wedstrijdlopers!

Naam                                   Tijd                        Positie

Leon Graumans                     32:44                     7e

Arjen van der Logt                34:55                     15e

Marc Leijtens                        36:31                     22e