Nieuws

Kalender

27 september

Clubkampioenschappen

 

Meer »

Prikbord

  • Geen berichten om weer te geven.

Toptijden in Gent

Het was me het dagje wel. Gelukkig hoefden we niet vroeg op zodat we nog lekker de vrijdagavond wedstrijd mee konden pakken of een klein feestje konden vieren, maar zaterdag 20 december stond toch bij 4 atleten omcirkeld in de agenda: We gaan naar Gent.

 

Ik had er zin in. Niet dat ik verwachtte zelf hard te gaan lopen maar ik had wel een goed gevoel over Jinke, Nida, Juras en Luc. De trainingen gingen goed en dit was het eerste testmoment.

 

Eerst Nida op de 800m. Nida geplaagd door een hardnekkige blessure ging lekker van start gevolgd door 3 vlakke rondjes. Niet de tijden van weleer maar toch een prima tijd en het komt er wel weer aan. Aan het einde van de dag na veel uitloop nog een 200m en die ging een stuk beter. Vanuit baan 6 kon ze vol gas het rechte stuk op en dat deed ze ook. Uiteindelijk een nieuw CR en een mooie 26,66.

 

Jinke had gisteren al een mooi pr op hinkstapsprong en vandaag wilde ze daar ff 2 aan toe voegen. Helaas was er ook veel vertraging op de 60m en dat kost toch wat tijd op de klok. Toch een redelijke tijd maar ze was niet tevreden. Dus ff knallen op die 200m. Vanuit baan 2 ging ze goed weg en kon ze lekker ontspannen hard doorlopen op het rechte stuk. Daarna kwam de tweede bocht en dat is dan toch even wennen om die met veel snelheid te lopen. Ging nog niet vlekkeloos maar met wat strijdlust toch een hele goed tijd en ook onder het oude CR en seconde onder haar oude outdoor pr, tijd 27,17.

 

Juras, ja Juras liep een schitterende 800m. Ging dapper van start maar liet zich niet gek maken door de 3 jongens die nog harder vertrokken. 2 rondjes iets minder hard maar wel vlak door gelopen en in het laatste rondje een mooie versnelling om nog even 1 van de jongens bijna in te halen. Een paar seconden van zijn indoor pr af en ruim onder de gewenste 2.20. Als toetjes ook nog de 200m. Geen pr maar toch verwachtingen: gaat hij sneller zijn dan Jinke? Na zijn eerste pas raakte hij uit balans door een mispas en moest hij corrigeren. Een inhaalrace volgde op de tijd van Jinke, maar helaas 6/100 kwam hij te kort. Reden om zeker nog een keer de strijd aan te gaan toch ;)

 

En dan als laatste maar zeker niet de minste Luc Orbons. Ik noem hem niet voor niks als laatste want ik was enorm onder de indruk van zijn 200m. Eerst natuurlijk de 60m. Er was iets wat niet goed werkte en daardoor moesten ze 2 series 1500m wachten. Niet fijn natuurlijk en de tijd was redelijk maar niet het gewenste pr, 7,40. Daarna kwam zijn 200m. Luc had altijd een super start (dankzij de genen van zijn moeder) maar een 200m was toch wel erg ver. Nou dat probleem is bijna opgelost. Meneer trok vandaag hard door en verbrak het oude clubrecord en bracht het op 23,59!!!!! Het oude record stond op naam van Harald Kerp en we weten allemaal wat die later heeft gepresteerd.

 

Naast dit illustere viertal werden we vergezeld door Lisa de Ruiter en Jeroen Rodenburg die een 800 en 1500m voor hun rekening namen. Lisa had wat oponthoud omdat ze dachten een 8-laans baan te hebben maar echt het is al 14 jaar een 6-laans dus die indeling moest op nieuw. Uiteindelijk na wat wikken en wegen besloten om niet in lanen te starten maar met z’n alle achter de lijn. Leuk begin van het seizoen met nog wat verbeterpunten om op de trainingen aan te werken. Jeroen ging ook lekker van start maar moest in een wisselende race nog wennen aan het indoorbaantje en dat leverde hem toch wel een prima tijd op om voor nu tevreden mee te zijn.

 

O ja, zelf was ik goed voor een 52.49 op de 400m (toch een soort van 49'er gelopen) en 7,64 op de 60 als revanche op die van de dag daarvoor.

 

60m

7,40 Luc Orbons

7,64 Bas Jubels

8,38 Jinke vd Sluis

 

200m

23,59 Luc Orbons

26,66 Nida Huijben

27,17 Jinke vd Sluis

27,23 Juras Huijben

 

400m

52,49 Bas Jubels

 

800m

2.18,91 Juras Huijben

2.28,45 Lisa de Ruiter

2.29,17 Nida Huijben

 

1500

4.09,23 Jeroen Rodenburg

  • No comments found