Nieuws

Kalender

27 september

Clubkampioenschappen

 

Meer »

Prikbord

  • Geen berichten om weer te geven.

NK Junioren: Mariska weer sneller

Breda, 2 juni 2012

Bij de nationale juniorenkanpioenschappen op de baan in Breda heeft Mariska Bun opnieuw het clubrecord op de 100m bij de vrouwen en de MA scherper gesteld. Na de 12.39 van maandag liep ze nu in de series 12.34, goed voor een finaleplaats. In die finale eindigde ze als zevende in 12.47.
Vrijdagavond kwam Lisa Rodenburg al in actie. De series 400m horden vervielen bij de MA, en dus mocht ze meteen de finale lopen. Een medaille zat er gezien de tijden van de eerste drie niet in, maar Lisa werd wel vierde van de zes, in een nieuw persoonlijk record van 68.30. Op zaterdag liep Lisa de 400m vlak. In haar serie werd ze vierde met een tijd van 62.14, ruim 2 seconden sneller dan in april in Hoorn. Daarmee komt ze op de 3e plaats aller tijden bij de MA van Phoenix.
Zondag kwam Mariska nog in actie op de 100m horden. In de series liep ze 15.13, waarmee ze als achtste de finale in ging. Uiteindelijk werd ze vijfde in een tijd van 15.09.

Toevoeging van Henk van der Lans, hordencoach.
Lisa is lang geblesseerd geweest en is eigenlijk pas onlangs weer begonnen met de 400mh en de 400m. Gezien de omstandigheden ben ik heel tevreden over haar tijden. De tijden zullen langzaam maar zeker sneller worden, omdat ze nog niet volledig van de blessure af is en ook nog niet voluit heeft kunnen trainen. Meer dan goed gedaan Lisa.
Mariska heeft een lastige blessure aan haar enkel, daar wordt hard aan gewerkt. Met het sprinten kan ze er al goed mee om gaan en worden haar tijden steeds beter. Als ze weer 100% fit is, zal ik niet verbaasd zijn als ze een lage 12 of hoge 11 sec. gaat lopen. Bij de horden ligt dat gecompliceerder. Je loopt niet alleen maar rechtuit, maar o.a. afzet, landing, aanzetten spelen een belangrijke rol en dat kan nog niet voluit. Inmiddels loopt ze tot en met de 5e horde mee aan kop en daarna is er terugval. Logisch herstel gaat voor het voluit trainen. De mooie tijden van lage 14 sec of hoge 13 sec. komen absoluut, daar zijn we allebei van overtuigd. Het zal nog wel even duren. Eerst maar weer eens een 14.90 lopen. Mariska top hoor. 

Luc Reij heeft trouwens in Hoorn redelijk op de 100mh gepresteerd - 14.31, maar liep een geweldige 300mh in 41.18 sec. Nieuw PR met 0.32 sec.
  • No comments found