Nieuws

Kalender

27 september

Clubkampioenschappen

 

Meer »

Prikbord

  • Geen berichten om weer te geven.

Dames goed uit startblokken - update

Lorraine en Karin op de 800mOndanks de dreigende weerberichten is de 1e competitiewedstrijd voor senioren in Hoorn nog onder relatief goede omstandigheden afgewerkt. Waar in de rest van het land de regenbuien eerder regel dan uitzondering waren, hadden we in Hoorn zelfs een groot deel van de dag zon door de bewolking heen. Alleen de harde westenwind was een storende factor, en werd pas aan het eind van de dag wat minder. De dames presteerden uitstekend, stonden even 3e in de poule en eindigden uiteindelijk met kleine verschillen als 5e. Landelijk staan ze nu 9e met geringe achterstand op de 8e positie die recht geeft op deelname aan de promotiewedstrijd. De heren hadden door blessures en ziekte een behoorlijk verzwakte ploeg en moesten genoegen nemen met een plaats in de middenmoot in de poule. Ook landelijk nemen ze die positie in.

 

Het uitgebreide verslag heeft even op zich laten wachten doordat de uitslagen pas na 3 dagen beschikbaar waren.

Vrouwen

De dames zijn dit jaar de competitie uitstekend begonnen met als doel: de promotiewedstrijd halen. In de 1e wedstrijd in Hoorn hebben de dames de eerste stap op weg daarheen gezet met een flinke score:  7586 punten behaald in vergelijking met 6972 punten in 2011. De dames liggen op koers!
 
De wedstrijddag begon met dreigend weer maar werd steeds zonniger voor de dames van Phoenix. Geopend werd er met 100m horden. Mariska en Neeltje liepen in dezelfde serie. Ze gingen gelijk tot aan de finish en Neeltje (15.11) eindigt nipt voor Mariska (15.77).
Ondanks het tegenvallende begin voor Mariska op 100 m horden, heeft ze zich mentaal hernomen en de wedstrijd voortgezet met verspringen (4.96m) en 200 m (26.03 sec). De bedoeling op verspringen was om  in de buurt van PR van ca. 5.30 m te komen. Helaas stond 1 element haar in de weg:  een ongewillig afzetvoetje (door een blessure) met daarbij geen ritme training voor de aanloop.  Het ging altijd goed maar helaas deze dag was niet haar dag.  But still she will back on the second match.
 Neeltje met haar solide race op 100m horden op zak, ging verder met hoogspringen om 1.50m te behalen. Maar wel met de bijzondere techniek van weleer: de schaar techniek. Deze techniek wordt tegenwoordig zelden gehanteerd in wedstrijden; maar wel als warming up voor gevorderden springers.
 
Dolgelukkig was Alice met maar liefst 2 PR’s; op 100m in 13.02 en de 200m in 27.33. Met name de 200m liet er geen twijfel over bestaan dat Alice is op weg om een goede sprintster te worden. Haar  trainer Jeroen Sengers ziet nog veel rek in haar tijden.  Dit geldt ook voor Pascale op de 100m (13.38). Ik heb genoten van haar bocht techniek tijdens haar race van 200m op de Zweedse estafette. Zie ik hier een toekomstige 200m specialiste!
Pascalle (junior B) hanteert wel de flop techniek in het hoogspringen en haalde 1.40m met de  kortste aanloop in het hele veld van hoogspringsters. Het is een evenaring  van haar PR.  Vorige week vroeg ik haar om te springen vanuit 4 passen. Resultaat: met zo’n aanloop 1.40 m in een regenachtig training. Kortom er zit veel potentie in Pascalle.  Ze gaat meer werken aan de bocht techniek, landing en het ritme van passen.
Gerrieke en Lisa hebben hun race van 400m vanuit verschillende invalshoeken benaderd om een respectievelijke tijd 64.79 en 64.22 sec. te behalen: Gerrieke heeft nog niet de juiste sprinthouding en Lisa hordeloopster herstellend van een blessure. Gerrieke  is van plan om meer te gaan werken aan haar sprintmechaniek. Die intentie heeft ze waargemaakt tijdens haar 400m race in de Zweedse estafette
 
Vrouwen HoornVivian (junior B) wierp de discus naar 22.62 m. Ze kon haar goede draai en de timing, die ze tijdens training heeft gehad, in de wedstrijd niet vinden. Niettemin een prima prestatie. Ondanks haar teleurstelling vind ik het al een uitdaging voor haar om te opereren op het onderdeel discus dat niet haar specialisme is en dús een geslaagde worp!!  Dat is juist de fun van het deelnemen aan de competitie: uitkomen op een onderdeel waarop je niet structureel traint.

Iris Kamp-Steverink en Iris Hussels hebben een weddenschap die dag op het onderdeel kogel: wie gaat voor de club met de punten aan de hal. Kortom een wedstrijd binnen een wedstrijd.  Wetend dat Iris Kamp-Steverink een stoot van 7.76 behaalde, deed Iris Hussels een schepje bovenop en kwam tot 8.46 m PR! Bij de twee “Irissen” zit rek om minimaal ¾ m  meer te stoten.
Op de 800m hebben Karin (2.16.10) en Lorraine (2.17.19) goed gelopen in de snelste serie. Een goed start voor een belovende uitdoor wedstrijdperiode. Vanaf de start gingen Karin en Lorraine met een kopgroep van 4 atleten. Bij het uitkomen van de laatste bocht versnelden Karin en een atlete van Olympus, die een gat sloegen met Lorraine. Karin werd 2e en Lorraine 3e.
Op de 3000m, hebben Saskia en Ann gepresteerd in de lijn der verwachting, met resp. tijd van 10.11 (2e plaats) en 11.38 (6e plaats).
 
Het sluitstuk was de Zweedse estafette. De estafette is altijd spectaculair: zo snel mogelijk de stok de finish lijn laten passeren. Het ijzersterke kwartet Gerrieke, Alice, Pascale en Iris Hussels liet zoals in de training, de stok vloeiend, zonder haperingen, en snel de finish lijn passeren: 1e van hun  serie in een tijd van 2. 29.74.
 
Een mooie wedstrijddag die nog werd gevierd met een pizza op de baan van AV Hollandia.  Nu op weg naar puntenjacht op het Haagse veld van AV Sparta.


Mannen
CarelBij de heren begon de dag uitstekend met het kogelslingeren van Carel, die lange tijd 1e stond, 4 van de 5 verste worpen had, maar de winst aan een ander moest laten. Niettemin een prima prestatie. Eelco Koelewijn mocht gelijk aan de bak bij zijn debuut in de Phoenix-ploeg, want naast ver en hinkstap moest hij wegens ziekte van Lars ook nog invallen op polshoog. Patrick Wieser moest invallen op de korte horden waar hij voor de 400mH in training is. Hij kon echter daardoor verstoringen van het ritme opvangen door met zijn andere been af te zetten. Jeroen Witteveen was op de 100m weer goed aanwezig met een 11.43. Op de 200m hadden we 2 geblesseerden, maar ondanks dat vervanger Bas Jubels zelf niet 100% is kwam hij op dit nummer prima voor de dag. Menno Zuidema zorgde na een behoudende eerste ronde met een scherpe eindsprint voor winst op de 800m in 1.57. Bernard liep een week na zijn haas-marathon gewoon weer een 5000m en werd daar keurig 2e. Op de werpnummers debuteerde 1e jaars senior Joris Koenders op kogel en speer. Junior Bjorn Witteman sprong net als vorige week in de B-competitie 1.75 hoog, en miste nipt de 1.80. Op de afsluitende Zweedse estafette scoorde Phoenix weer goed.

 
Uitslagen Mannen

100m      Jeroen Witteveen            11.43    +1,0
200m      Bas Jubels                     23.63    +1,2
400m      Patrick Wieser                54.04
              Bas Jubels                     54.35
800m    1 Menno Zuidema          1.57.28
               Jeroen Rodenburg       2.00.77
5000m  2 Bernard te Boekhorst  15.33.17
              Maarten van Ommen   16.24.73
110mH    Patrick Wieser                 19.07   -0,6
Hoog       Bjorn Witteveen               1.75
Ver          Eelco Koelewijn               5.93
Hss          Eelco Koelewijn             12.49    -0.9
Polsh       Eelco Koelewijn               2.60
Kogel       Frank van Gasteren       10.28
               Joris Koenders                8.70
Speer      Joris Koenders               37.47
Kglsl     2 Carel van der Werf        35.78
Zwdse (JeroenR, Patrick, Bas, JeroenW   2.05.38

Landelijk 22e met 8308 punten, maar minder dan 400 punten achter de nummer 8.


Hier meer foto's. 

  • No comments found