Nieuws

Kalender

27 september

Clubkampioenschappen

 

Meer »

Prikbord

  • Geen berichten om weer te geven.

De groene kwam je net voorbij -1/2 marathon

Vanwege het slechte weer had ik ervoor gekozen om het kijken van de 5 km aan me voorbij te laten gaan, alhoewel hier de Phoenix battle plaats zou vinden tussen Kasper, Niels en Jasper om de 18 minuten grens te te slechten. Of dit gelukt is laat ik hier in het midden. Maar goed dus wat later naar de jaarbeurs om dan mooi op tijd te zijn om de 10 km te zien finishen. Dit pakte dus echter iets anders uit er werd al massaal gefinished, een uitgebreid verslag laat ik voor een van de gedupeerden, maar voor wie de commotie heft gemist zie hier. Toch nog met wat medeatleten wat beduusde Phoenix deelnemers naar de finish geschreeuwd. Voordeel was wel dat we eerder de kroeg in konden om daar de finish van de marathon op TV (Utrecht) te zien.

Kortom een ideale voorbereiding voor mijn eigen halve marathon, waar ik zelfs tot de genodigden behoorden. Dus werd ik mooi geinspireerd door de helden, die net terug waren van de helse tocht en kon ik vanaf het Beatrixgebouw direct door het startvak in. Helaas hielden ze Jaap tegen terwijl het vak al redelijk vol zat, dus ik hoop dat hij niet al te veel in het verkeer heft vastgezeten.

Over de race kan ik redelijk kort zijn, het was koud en guur, de kopgroep zal mijlenver voor mij en vanaf 4 km liep ik alleen. Ware het niet door het vele support aan de kant, dank hiervoor, dat ik toch nog een aardige race heb gelopen. Ook was het toch wel mooi door ‘mijn’ Utrecht te lopen, al voleden die klinkers in de laatste kilometers meer aan als kasseien. Jammer was het dat ik me zo alleen waande dat ik het niet doorhad dat ik op 50 meter voor de finish voorbij werd gelopen. Zoals het in zo een klassiek voorbeeld hoort probeerde ik dus nog even hopeloos mee te sprinten. Extra jammer was het dat dit ook op RTV Utrecht te zien was. Hier volgt een beschrijving van een kijker: “wat een hoofd de laatste 100m, je hebt geleden. De groene kwam je net voorbij, tv-commentatoren maakten er nog een grapje over…”, overigens werd de SMS positief afgesloten.

Maar goed al met al was het een mooie happening, met menig ander Phoenix atleet op de halve marathon. Ik geloof dat niemand zich aan de marathon gewaagd heeft. Zie onder de uitslagen. Met daarbij een debuut (?) op deze afstand voor Ann en vast en zeker een debuut voor de sprinttrainer Jeroen Sengers; ben benieuwd of hij nog inspriratie voor zijn trainingen heeft opgedaan.
 
Uitslagen halve marathon:

Naam

Woonplaats

Onderdeel

Netto tijd

 

Maarten van Ommen

Phoenix

1:14:30

21247

Jaap Vink

Phoenix

1:19:29

21253

Walter Immerzeel

Phoenix

1:30:55

21186

Ann Schoot Uiterkamp

Phoenix

1:41:49

21869

Kees de Jong

Phoenix

1:49:48

24130

Jeroen Sengers

Phoenix

1:52:49

22193

Tamara Eggenhuisen

Phoenix

1:52:02

21886

Eelke Joosten

Phoenix

1:59:35

21967

Rini van Blokland

Phoenix

2:14:05

23714

Hanneke Ouwerkerk

Phoenix

2:15:37

  • No comments found