Geslaagde opening Nieuw Maarschalkerweerd

Veel mensen wisten afgelopen zaterdag de weg te vinden naar Atletiekbaan Maarschalkerweerd, waar onder bijna zomerse omstandigheden de Atletiekbaan officieel geopend werd door wethouder Rinda den Besten.
Er was veel belangstelling voor deze middag uiteraard van onze eigen leden maar ook partners, sponsoren en vertegenwoordigers van de gemeente en de politiek uit Utrecht waren getuigen van de openingshandeling. Nadat de jeugdleden van alle verenigingen de verenigingsvlaggen naar de nieuwe baan hadden gedragen was het welkomstwoord aan Peter van Leeuwen (voorzitter U-Track) die een aantal mensen persoonlijk bedankte voor hun inzet bij de realisatie van de Atletiekbaan. Daarna was het de beurt aan Rinda den Besten (wethouder sport) die een mooie toelichting gaf op de totstandkoming van Nieuw Maarschalkerweerd en benadrukte hierbij dat de gemeente trots is op deze aanwinst voor de stad Utrecht. Na de toesprak was het aan Rinda om het lint door te knippen en werden honderden ballonnen opgelaten.

Officieel geopend dus reden genoeg om direct volop gebruik te maken van deze mooie baan. De jeugdleden volgden meerdere clinics waaronder de clinic sprint gegeven door Nederlands Kampioen sprint Guus Hoogmoed, die speciaal voor deze middag naar Utrecht was gekomen. Voor de overige atleten stond het open Utrecht Kampioenschap 4 Mijl op het programma. Maar liefst 20 atleten gingen met elkaar de strijd aan waarbij Jarno van Miltenburg aan het langste eind wist te trekken en er met de overwinning vandoor ging in een snelle tijd van 19:30 min. Jacomina Eijkelboom was de eerste vrouw die de eindstreep passeerde in een tijd van 28:09 min. Hiermee zijn meteen de baanrecords voor deze afstand scherp neergezet. Ondertussen kon het bezoekend publiek genieten van een demonstratie polsstokhoogspringen en konden de allerkleinsten zich vermaken in de Athletics Arena. Dit alles werd professioneel begeleid door de ETU (www.etutrecht.nl).

Al met al was het een zeer geslaagde middag en hopen wij nog vele jaren van deze accommodatie gebruik te gaan maken.

Kijk hier voor de foto’s van deze opening. Onderstaand de volledige uitslag van de 4 Mijl.

Nr

19:30,1