Nieuws

Kalender

02 februari

Clubcross

 

Meer »

Prikbord

  • Geen berichten om weer te geven.

Edwin van den Berg Lid van Verdienste

edwinOp de Algemene Ledenvergadering van 2015 is Edwin van den Berg benoemd tot Lid van Verdienste. Edwin is lid sinds 1982, zat van 1991 tot 2001 tien jaar als penningmeester in het bestuur, en was van 2008 tot 2013 bijna vijf jaar voorzitter. Als voorzitter heeft hij met veel inzet en enthousiasme gewerkt aan een vereniging waarin topsport, jeugdatletiek en recreatiesport mooi samengaan, en die daarnaast ook een bredere maatschappelijke functie vervult. Tijdens zijn voorzitterschap heeft Phoenix, als eerste vereniging van Nederland, het predicaat vreedzame vereniging gekregen.

 

Ook was - en is - hij zeer actief als wedstrijdorganisator. Zo was hij onder meer penningmeester van de organisatie van de NK senioren in 2004 en de NK junioren 2007, actief betrokken bij de EYOF in 2013, en voorzitter van de organisatie van de NK masters in 2014. Daarnaast heeft Edwin door de jaren heen nog een groot scala aan andere vrijwilligerstaken vervult. Bij belangrijke wedstrijden en NK's is hij een graag geziene gast als supporter en fotograaf.

Als mila-atleet heeft Edwin vele aansprekende prestaties neergezet, waaronder meerdere NK medailles. Hij is nog steeds in het bezit van een reeks clubrecords bij M35 en M40 en M45.

 

Zijn inzet, zijn rust, en zijn deskundigheid zijn van onschatbare waarde voor Phoenix, en we hopen natuurlijk dat we daar als club nog lang van mogen profiteren!