AV Phoenix Studentengroep

Studeer jij in Utrecht en ben je opzoek naar een gezellige studentensportvereniging? Voor atletiek en hardlooptrainingen is AV Phoenix de juiste keuze! Drie keer in de week wordt er met een hele groep studenten getraind. Daarnaast biedt Phoenix de mogelijkheid om ook in andere groepen mee te trainen, bijvoorbeeld sprint- of werptrainingen. 

 

NSK Cross 2020

 

Wanneer?

Op maandag- en donderdagavond en zaterdagochtend wordt er getraind op atletiekbaan Maarschalkerweerd, Mytylweg 79. Om 20.00 op maandagavond trainen de studenten anderhalf uur bij trainer Fredo. Tijdens deze trainingen is er veel aandacht voor loopscholing en een hardloopprogramma. Op donderdagavond begint de training om 19.00, hier worden de studenten getraind door Jesper. In het eerste deel is er aandacht voor core stability, kracht en loopscholing. Daarna kun je kiezen om onder begeleiding een technisch onderdeel te oefenen (elke week komt een ander onderdeel aan bod) of een hardloopprogramma te doen. Op zaterdagochtend om 10.00 uur staan kracht/core stability en sprint iets meer centraal, maar is er ook ruimte voor langere loopschema's of andere onderdelen. Deelname aan trainingen is altijd vrijblijvend. Je kunt zelf beslissen hoe vaak je komt trainen, het is zeker geen verplichting om drie keer per week te komen trainen als je lid wordt.

 

Voor wie?

Ervaring met atletiek is geen vereiste om lid te worden van Phoenix. Of je nu je atletiekprestaties wil verbeteren of juist kennis komt maken met de sport, in beide gevallen ben je aan het juiste adres. Ook als je vooral interesse hebt in hardlopen kan lid worden van een studentenatletiekvereniging een goed idee zijn. Je verbetert je looptechniek en conditie op een leuke manier, in een gezellige groep waar enerzijds serieus getraind wordt, maar de sfeer ook enorm belangrijk is. Ben je wedstrijdatleet? Ook dan ben je bij ons op de juiste plek. Omdat je bij ons in verschillende groepen kunt trainen, bieden we je het beste van twee werelden: de gezelligheid van een studentensportvereniging en kwalitatief goede trainingen met atleten van jouw niveau.

 

Wat nog meer?

Lid worden van AV Phoenix biedt je nog veel meer dan alleen trainingen. De studenten zijn een gevarieerde groep mensen. Met elkaar ondernemen we graag leuke activiteiten. Zo doen we regelmatig een borrel na de training of in de stad, gaan we samen uit eten en/of pubquizzen, organiseren we een spelletjesavond of gaan we bijvoorbeeld lasergamen. Daarnaast doen we regelmatig met een groep atleten samen mee aan een hardloopwedstrijd ergens in de buurt. Een weekend op kamp en deelname aan de Batavierenrace en de Veluweloop zijn jaarlijkse hoogtepunten. De studentencommissie zorgt dat er telkens weer leuke activiteiten op de planning staan, echter ben je altijd vrij om hier wel of niet aan mee te doen.

 

Kom je meetrainen?

Klinkt dit allemaal als iets voor jou? Kom dan gezellig een keertje langs! Je kunt geheel vrijblijvend een paar keer komen meetrainen om te proberen of het iets voor je is. We verzamelen altijd bij de hoogspringbak voor het paviljoen, je kunt ons dus niet missen. Als je een keertje mee wilt trainen of nog vragen hebt, stuur ons dan een berichtje: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Twijfel vooral niet om ons te benaderen, iedereen is van harte welkom bij onze sportieve, gezellige vereniging! 

 

Hopelijk tot snel op de baan!

 

AV Phoenix Studentencommissie

Sven, Noury, Magali, Jim, Anniek, Vera, Mark en Bente

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg onze social media:

@studentenavphoenix op Instagram of word vienden op Facebook met onze mascotte, Felix de Fenix https://www.facebook.com/felixdefeniks1