Mila’ers actief op de cross

Zondag 5 maart stond in het Amsterdamse bos het NK cross op het programma en enkele kilometers verder oostwaarts werd er gestreden bij de Trappenbergloop. Bij beide evenementen liet Phoenix zijn gezicht zien.

Bestuurslid wedstrijdatletiek Siem Uittenhout, Robert Hogerwerf  en Mischa Petie maakten onderling uit wie het snelst was over de 2700 meter korte cross. Van horen en zeggen heb ik vernomen dat het parcours loodzwaar was. De genoteerde tijden, maar vooral ook het wedstrijdtenue van Leonard – die uit zou komen op de lange cross - na afloop van de race bevestigen dit beeld. Alle drie de mannen eindigden in de grote middenmoot, waarbij Mischa als winnaar uit de onderling Phoenix-strijd kwam.

De enige atleet die een poging ging wagen op de lange cross van 10800 meter was Leonard Tersteeg. Ook voor Leonard een plek in de middenmoot.

Hoewel de naam van de Trappenbergloop anders doet vermoeden was dit crossparcours naar alle waarschijnlijkheid minder zwaar dan die van het nk cross. De Trappenberg klinkt imposant, maar om eerlijk te zijn behelsde het parcours niet meer dan enkele honderden meters vals plat. Toch maakten enkele scherpe bochten in combinatie met vele stukken diepe modder het lopen er niet gemakkelijk op.

Om 13:00 uur werden Herman Lenferink, Caroline Botman, Arjen van der Logt en Leon Graumans (ik) weggeschoten voor drie rondes van ongeveer 3,5 km, oftewel in totaal 10,5km. Arjen was net terug van een week Indonesië waar zijn broertje ging trouwen en zag deze wedstrijd vooral als training. Dat was ook voor mij het geval in aanloop naar mijn halve-marathondebuut op 19 maart. Toch stond ik helemaal strak van de spanning. Niet van de wedstrijdspanning, maar van een enorme tonus in de gluteus medius. De eerste ronde ging nog prima, maar die bil werd gaandeweg steeds een beetje pijnlijker en ongemakkelijker. Het scheelde dat Wouter Ploeger toch al een maatje te groot zou zijn (gok ik). Dat bleek aan het eind van de eerste ronde toen ik zijn tempo niet meer kon bijbenen en we beiden solo verder gingen. Ik verwachte nog een inhaalslag van Arjen maar in de tweede ronde werd ik plotseling op de hielen gezeten en gepasseerd door Erik Kallenberg. Het bleef bij de 3e plaats voor mij. Arjen volgde na mij en Caroline behaalde een 2e plek bij de dames senioren (met nog wel enkele masterdames vóór haar). Herman Lenferink wist ook succes te boeken door eindelijk weer eens een wedstrijd uit te lopen maar viel niet in de prijzen bij de ubermasters in de categorie 55+. Met een bos bloemen, een pak Huizer speculaaskoeken en heel klein beetje een dikkere portemonnee ging ik weer huiswaarts. Afgaande op de pijnlijke bilspier kan ik me niet voorstellen dat ik die halve marathon goed ga lopen, dus maar hopen op een spoedig herstel…!

NK korte cross

41e Mischa Petie 9:29